Chocolade Paas recept met kids

Pasen vind ik één van de leukste feestdagen, zeker nu we kids hebben. Dik vier dagen lang verstoppen we eieren in de tuin, zijn we bezig met eieren schilderen en eten we ons een slag in de rondte. Zelf iets maken vind ik altijd heel leuk, maar als ik iets met alle drie de kids wil maken moet het wel een beetje makkelijk zijn. Nu zag ik vorig jaar bij Uit Paulines keuken een heel leuk en makkelijk recept en heb ik dat met Yuki op onze manier nagemaakt.

Chocolade Paas recept met kids
Chocolade Paas recept met kids

Ik heb een filmpje op Instagram gezet waarin je heel makkelijk ziet hoe je dit maakt maar blijkbaar zijn er toch mensen die graag het recept willen, dus bij dezen;

Wat heb je nodig
Chocolade Paas recept met kids

De basis is, heel makkelijk, chocola. Ik heb gewoon de budget variant genomen van de AH en een mix van wit, melk en puur. Een roze reep ertussen doen is trouwens ook leuk. Ik weet dat Jumbo roze smeltchocolade heeft als je die mixt met wit en melk is het echt gaaf! Bakpapier en allemaal leuke dingen om de chocolade mee te versieren.

Ingrediënten:
6 a 8 repen chocolade
Spikkels en andere versiersels
Oreo’s, M&M pastel paaseitjes, tum tummetjes, nootjes, rozijnen, pretzels echt whatever you like
Bakpapier

Aan de slag
Chocolade Paas recept met kids

Je legt alle repen chocola op het bakpapier en laat deze in de magnetron langzaam smelten.
Dan ga je met een mesje door de chocolade en maak je leuke figuurtjes
Alle spikkels en versiersels druk je in de chocolade en dan zet je ‘m in de koelkast om hard te laten worden. Als het goed hard is breek je het in stukken en serveer je het op een leuk schaaltje of je verpakt ze in leuke doorzichtige zakjes als traktatie.

Wat ook leuk is om te maken met kids zijn ‘banana popsicles‘ met chocola en spikkels. Of gezonde bananen muffins met chocolade. Spinazie feta pakketjes met honing uit de oven zijn hier ook altijd een succes.