Banana Popsicles

Voor Yuki’s eerste verjaardag was ik volop aan het experimenteren met leuke snacks en traktaties voor kids. Vrolijk maar toch ook een klein beetje gezond is het idee. Wil je je er stiekem een beetje makkelijk vanaf maken maar toch de indruk wekken dat je écht heel vee moeite hebt gedaan? Dan zijn deze funky banana pops helemaal jouw ding. Ze zien er leuk uit, zijn ideaal heerlijk voor een warme zomerdag en ook natuurlijk redelijk ‘gezond’. Je kunt hier ook eindeloos mee variëren en experimenteren en zijn je kids al wat ouder dan is het heel leuk om dit samen te maken.
banana popsicles

Wat heb je nodig voor deze banana popsicles

Bananen (je haalt 2 pops uit 1 banaan)

100 g pure/melk chocolade (met witte chocolade kan natuurlijk ook)

Sprinkles

Saté stokjes of andere hippe rietjes (let er wel op dat ze goed door de banaan heen kunnen)

Banana popsicles, zo maak je ze

Je begint met het smelten van de chocolade. Dit doe je in een klein steelpannetje boven het vuur. Als dit goed gesmolten is laat je het een minuutje afkoelen. Begin hierna met de bananen. Haal eerst de schil eraf en snijd vervolgens de bananen door de helft. Prik hierna de bananen in de lengte op de saté prikker en giet de gesmolten chocolade hier overheen met een lepel. Houd dit ongeveer een minuutje zo vast en giet daarna pas de decoratie eroverheen. Ik wilde het zelf zo vrolijk mogelijk houden en koos daarom voor gekleurde sprinkles.

Als alles opgedroogd is dan leg je de lollies op een schaal en dan bewaar je ze in de koelkast. Na een halfuur zijn ze goed gehard en kan je ze eten. Wil je een klein extraatje toevoegen? Maak met veen ijzeren hartjes vormpje van stroopwafels allemaal kleine hartjes en steek de prikker (aan de onderkant van de banaan) er doorheen. Zo lijkt het net een echt ijsje!

Voor meer leuke recepten klik hier.