Centara Grand Krabi

Na een week ultiem chillen, niets hoeven en helemaal uitgerust te zijn in het Robinson Club Khao Lak namen we een privé busje richting Krabi. Dit was 2,5 uur rijden en onderweg stopten we één keer voor een plas, ijsjes en luiers kopen pauze. De kids waren zonder dat het ‘nappy time’ was in slaap gevallen dus deze rit viel echt alles mee. Ik zag er best tegenop want we werden om 10:00 opgehaald en ik had van te voren dus nooit gedacht dat er ook maar iemand zou gaan tukken, maar na een halfuur sliep letterlijk iedereen. Dat begon dus heel relaxed. Op naar het Centara Grand Krabi hotel.
Centara GRand Krabi

Centara Grand Krabi

Dit hotel is alleen bereikbaar per boot. Onze driver had van te voren gecheckt hoe laat de boot zou gaan (ze gaan sowieso om het halfuur) en wat het best aan zou sluiten dus toen we na de rit het haventje in liepen konden we binnen 10 minuten vertrekken. Het is een heel kort tochtje van max 15 minuten door een rustige baai. Geen hoge golven of enge dingen en de kids vonden het fantastisch!
Centara Grand Krabi
Het is een luxe boot waarmee je vervoerd wordt en afhankelijk van hoeveel mensen mee gaan ga je op een grote of wat kleinere boot. Wij zijn sowieso niet zo snel angstig, maar voor dit tochtje hoef je écht niet bang te zijn. Iedereen draagt zwemvesten, het is een mooie en ruime boot en iedereen heeft gewoon genoeg plek. Daarbij is het echt max 15 minuten naar het hotel dus zelfs als je varen een beetje spannend vindt dan kan dit echt makkelijk.
Centara Grand Krabi
Eenmaal aangekomen moet je een hele lange steiger over. Deze steiger is niet van hout maar drijft echt op zee dus als de zee wild is heb ik mij laten vertellen is het best een uitdaging om aan land te komen. Maar overal staan mensen om je te helpen en er is een railing waar je je aan vast kunt houden. Bij ons was het stralend weer dus zelfs de kids konden er prima zelf overheen lopen. Aan je koffers hoef je niet te denken die staan gewoon in no time op je kamer.
Als je aan land komt ga je direct inchecken en dan word je met een golfkarretje naar je kamer of villa gebracht.

Het zwembad

Centara grand krabi
Het zwembad van het Centrara Grand Krabi is echt een eyecatcher. Ze hebben officieel nog een zwembad maar daar zit eigenlijk niemand. Dit hotel was wel een stuk drukker dan het Robinson Club in Khao Lak en een stukje minder goed georganiseerd en wat drukker maar daardoor ook wel weer extra gezellig. Je komt meer en sneller in contact met andere mensen, iedereen is wat losser, er waren meer kinderen en van allerlei verschillende leeftijden en meer verschillende nationaliteiten. Robinson Club is een Duitse formule dus er zitten bijna alleen maar Duitsers.
Centara GRand KRabi

Het zwembad heeft 2 verdiepingen en kijkt uit over de prachtige rotsformaties en het strand. Er is een glijbaan, je kunt onder een waterval een grot inzwemmen, er is een kinderbadje en ze doen af en toe leuke (kinder) activiteiten rondom het zwembad.
Centara GRand KRabi

De Kidsclub
kidsclub

De kidsclub bij Robinson was 100% Duits en daardoor ook meteen wat minder leuk voor niet Duitse kindjes. Alle liedjes van de kinderdisco bijvoorbeeld waren ook in het Duits. Yuki deed echt super goed mee, maar het is toch een stuk lastiger volgen. Ook omdat ik haar niet kon helpen omdat het te snel ging en ik de helft zelf niet eens begreep.
kidsclub
Hier was de kidsclub veel internationaler en deden ze alles in het Engels en waren ze gewoon veel meer ingesteld op verschillende nationaliteiten. We zaten in dit hotel met Kerst dus er werden heel veel Kerst activiteiten georganiseerd. De kidsclub zelf is de hele dag open en daar kunnen kids van alle leeftijden gewoon vrij spelen (onder begeleiding van de ouders) en sommige activiteiten kan je je apart voor inschrijven en dan betaal je iets van 8 euro. Zo gingen we Kerstkoekjes bakken en versieren, Kerst cupcakes, schilderen met bathik, tattoo’s zetten met henna en nog veel meer.
Yuki vond het er echt top en ook Ravi vermaakte zich hier prima. Er is een tv, staan meerdere speelhuisjes, er is een ballenbak met glijbaan, je kunt kleuren en knutselen en nog veel meer.
kidsclub centara grand

De restaurants
centara krabi

Wij hadden halfpension bij het Centara Grand hotel en mochten onze voucher als lunch of diner gebruiken. Je had hier alleen voor het ontbijt een centraal restaurant waar altijd het ontbijt was, verder kon je kiezen uit diverse soorten restaurants die verspreid lagen over het hele park. Het fijne was dat alle restaurants rond 18:00 open gingen en je af en toe een beetje op tijd kon eten met die kleintjes. Bij Robinson lagen ze elke avond pas rond 21:30 in bed door het late eten en de kinderdisco en soms is wat vroeger gewoon relaxter dan heb je zelf ook nog een avond. Wij aten hier bij het Thaise restaurant heel vaak (was zo lekker!) en dat had een grote tuin waar de kinderen ronden rondrennen en spelen. Of bij de Beachclub waar ze heerlijke pizza’s hadden, goede Pad Thai en lekkere kinder pasta’s. Je had ook een Grill restaurant wat enorm goed was en een mooi Japans restaurant met heerlijke sushi en Japanse gerechten. Mocht je lastige eters hebben, ze hebben in elk restaurant genoeg voor kids. Frietjes, pasta bolo, witvis, gefrituurde kip, nasi en pizza.
lunch view
thailand

Tours en Excursies

Dit hotel is de ideale plek om tours en excursies vanuit te boeken. De baai ligt namelijk vlak voor alle leuke, kleine eilanden en je bent binnen een halfuur op Phi Phi, James Bons eiland of op onze favoriete eilanden Kho Yao Yai en Noi. Helaas voor ons konden we geen enkele tour doen omdat ik zwanger was en ze daar extreem voorzichtig mee zijn.
centara
centara
Voor alle Tui aanbiedingen voor dit hotel klik hier.