Beste Spareribs van Amsterdam

For all ya meat lovers een lijstje met hotspots waar je de beste, meest sappige, malse, goed gemarineerde spareribs kunt eten. Op willekeurige volgorde en per buurt presenteer ik hier mijn sparerib top … hotspots.

Het Paardje (De Pijp)
Deze hotspot in de Pijp is beroemd om hun heerlijke terras en de tap die altijd open staat. Voetbal kijken? Dat doe je bij Het Paard. Koningsdag? Idem dito. Bij Het Paardje is het altijd gezellig en na lang zeuren heb ik het eindelijk voor elkaar, er staat yoghurt met granola en fruit op het menu!  Het menu heeft de laatste jaren een flinke upgrade gekregen. Dus op culinair gebied doet Het Paardje het gewoon goed.
10450426_768560289851831_8020984566109292413_n
Maar het gaat hier om de spareribs. En die zijn goed. Heel goed. Mals, sappig, heerlijk gemarineerd en de ribbetjes zijn dik en stevig. Zo kregen wij ze thuis ook altijd. Lekker kluiven. Heerlijke frietjes erbij, precies zoals ik ze wil. Knapperig, krokant gebakken, wat salade on the side en genieten maar.

Smokin Barrels (Oost)
Eigenlijk ga ik hier altijd voor de Ari Gold. Tot mijn lief een keer de spareribs nam en ik na mijn vaste ‘mag ik er ééntje proeven’ zijn halve bord leeg at. Wauw lekker!! Flame grilled ribs, hmmmm.
Wat ik ook leuk vind aan Smokin Barrels is dat ze hele leuke menu’s hebben waar je van alles een beetje kunt nemen. Zoals de Surf & Turf en de Burger & Poussin & Lobster. Ben je een fan van Côte De Boeuf? Die is hier ook echt mega!
Meer weten over Smokin Barrels? Klik hier.

Schermafbeelding 2015-06-02 om 15.25.49

Cannibale Royale (Centrum en De Pijp)
Het eerste nachtrestaurant van Amsterdam, Cannibale Royale, heeft extreem lekkere spareribs. De vestiging in de Pijp vind ik het leukst. Ook hier kan je tot 03:00 uur terecht voor een burger of iets anders. De spareribs zijn zo mals en zacht dat je het vlees met je vingers van de botjes af kunt trekken. De marinade is heerlijk zoet en goed gekruid en de porties zijn groot. Ze hebben de beste frietjes van Amsterdam en de lekkere frisse watermeloen salade maakt het helemaal af. Meer weten over deze hotspot? Klik hier.

Graceland (West)
Een redelijk nieuwe hotspot naast de Marktkantine in West. Je waant je in een typisch Amerikaanse diner. Veel hout, de geur van BBQ, overal grote borden vlees, pullen bier en drukte. Zelf omschrijven de Graceland als een “Traditional American smoky cuisine coupled with classic sides & desserts”. Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Niet echt een tent voor een date, maar schranzen met de mannen kan je hier prima!

Maxwell (Oost)
Maxwell was jaren voor mij alleen een koffie hotspot. Heerlijke soja latte’s in de zon, wat Ijwitjes en hier en daar een bitterbal. Tot mijn zwager hier een portie spareribs nam en mij belde van je moét komen! En inderdaad, loved it! Heerlijke, sappige ribbetjes, goed gemarineerd en met een lekkere bite. Maxwell’s spareribs horen gewoon in deze lijst thuis.
IMG_0141

Ron Blauw Gastrobar Oriental
Wauw! Verrassend lekker vond ik Ron’s famous ribs (zo stonden ze op de kaart). Spareribs met een Asian twist. Mals, zacht, pikant en met een heerlijk pittige crunch er overheen. Weer eens wat anders. Hier hak je geen kilo’s van weg, maar dit gerecht moet je wel echt bestellen als je hier een vorkje gaat prikken. Wat je nog meer moet bestellen? Dat lees je hier.

Ben je in Den Haag dan moet je naar Taveerde de Resident op de Denneweg. Lekkerder dan daar ga je ze nooit krijgen!

Braai
In Amsterdam west zit een goede spareribs hotspot. Bij Braai wordt de hele dag gebbqd op houtskool door echte grillmasters. Thuis laten bezorgen, take away of daar opeten, het kan allemaal. Nog een pluspunt: Braai heeft een heerlijk terras in de zomer. Liever naar het park maar geen zin in gedoe met weggooi bbq’s? Haal hier je vers gegrilde burgers en ribs en neem ze mee. Iedereen jaloers. En terecht.
beste spareribs amsterdam braai
Foto: Lavinia.