Bar Alt

Dat de heren achter Jacobsz weten wat ze doen en risico durven nemen dat weten we onderhand allemaal wel. En dat ze smaak hebben daar valt ook niet over te twisten. Toch? En als deze heren samen met de mannen van Two Chefs Brewing om de tafel gaan zitten dan kan je wel raden dat daar iets heel speciaals uit komt. En dat was ook zo. Dat werd Bar Alt.
Bar Alt

In IPA we trust

Bij Bar Alt speelt bier een glansrijke hoofdrol op het menu én in de inrichting. Direct bij binnenkomst loop je tegen een ‘In IPA we trust’ schilderij op en de bierwand met maar liefst twintig (!!) biertaps in combinatie met de velvet stoelen, de gigantische planten, de open keuken en de flinke raampartij zorgen voor een stoere en stijlvolle dynamiek. De locatie deed mij in eerste instantie een beetje fronsen want het winderige en tikkeltje ongezellige Stadionplein is nou niet direct my favorite place to be, maar ook voor Mama Kelly fiets ik regelmatig dat hele stuk naar Zuid dus als het eten goed is dan mag de locatie geen spelbreker zijn!
Bar Alt

Beer pairing bij Bar Alt een echte aanrader

Je kunt bij Bar Alt kiezen tussen beer pairing, wine pairing, een combo pairing of gewoon bestellen waar je zin in hebt. Maar dat doen we altijd al, dus een beer pairing leek mij heel leuk om te doen. Nooit zag ik bier als een gedegen concurrent van wijn tijdens een fancy diner maar Bar Alt laat zien dat dit wel degelijk kan. Bij Bar Alt heeft de sommelier trouwens net zoveel te vertellen over de herkomst van het bier, de manier bottelen, gisten, bewaren, verschepen en schenken als de gemiddelde sommelier bij het uitschenken van een mooie wijn. Super leuk om te zien (en proeven) dat bier zoveel kan toevoegen aan een gerecht van hoog niveau.
Bar Alt

Aperitiefje aan de bar?

Pilsje aan de bar? Dat kan. Maar wil je de avond toch een beetje fancy aftrappen met een bubbeltje? Neem dan een glas champagnebier (Deus Brut des Flandres) maar je kunt natuurlijk ook gewoon beginnen met één van de twintig bijzondere bieren die ze op tap hebben in combinatie met wat kleine happen zit je ook aan de bar hier meer dan prima.
Bar Alt

Fine dinging bij Bar Alt

Maar eigenlijk moet je hier gaan voor the real deal. Want Bar Alt is de aangewezen plek bij uitstek om eens lekker uitgebreid te dineren aan tafel met een gang of zes of misschien wel acht. Maar ook gewoon een klein hapje eten en wat biertjes drinken aan de bar is heel goed mogelijk. Chef Thomas Kooijman kookt samen met zijn team de sterren van de hemel en gebruikt hiervoor klassieke technieken in combinatie met de kennis van nu en bereidt bijzondere gerechten die naadloos aansluiten op een bepaald soort (vaak heel speciaal) bier. Een vast menu is er niet, deze kan zelfs dagelijks wisselen maar bestaat altijd uit een 4, 6 of 8 gangen menu. Geen zin in bier? Uiteraard heeft elk gerecht ook een perfect passend wijntje.
Bar Alt

Lang verhaal kort, Bar Alt is fine dining zoals je van zaken als Jacobsz, Choux, Moon en Rijks gewend bent en als extraatje (de spreekwoordelijke kers op de taart) hebben ze hier de mooiste en meest spectaculaire bieren én een goed verhaal bij. Reserveren? Klik hier voor de website. Foto’s via Bar Alt / Daniëlle Reizevoort Visual Artist.