Rijks

Restaurant Rijks is echt een restaurant voor speciale gelegenheden. Of je nu met werk iets speciaals hebt, of met mensen uit het buitenland echt leuk wilt dineren, een romantische date hebt of dat je ouders 40 jaar getrouwd zijn. Rijks is bijzonder in elk opzicht.

De locatie alleen al is fantastisch. De route er naartoe langs het Museumplein, het I AMSTERDAM kunstwerk, de prachtig verlichte bomen op het plein en dan de aanblik van het Rijksmuseum.
Rijks
Restaurant Rijks heeft een bijzonder menu wat is geïnspireerd op de Nederlandse keuken. Maar geen boerenkool van oma op het menu, nee dit is Nederlands in een ‘on Nederlands chique’ jasje.  Er wordt zoveel mogelijk met producten van Hollandse bodem gekookt. Maar niet alleen typisch Hollandse gerechten zoals bijvoorbeeld de haring staan op de kaart. De Chefs laten zich ook inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloedt.
image2
Het vaste team wordt maandelijks versterkt door internationale gastkoks die een band hebben met de Nederlandse keuken. Zelfs alle wijnen komen van Nederlandse wijnhuizen uit het buitenland.
Dus heb je gasten uit het buitenland dan moet je echt een avondje Rijks boeken!  
IMG_0919
Op de kaart staan zoveel bijzondere en verrassende gerechten dat wij geen keuze konden maken. We lieten ons verrassen en gingen voor het Rijks menu. Heerlijke haring met oesterbraai olie en champagnechutney, geroosterde langoustinestaart met gepofte boekweit en currycreme en gemarineerde makreel met dashi, glasnoedels en gepofte witte rijst. Heerlijke culinaire hoogstandjes! 
image4
Rijks is echt een aanrader. De locatie, de service, het eten en de ambiance, allemaal tot in de puntjes perfect uitgewerkt.
Vergeet niet na het dessert nog een kopje thee of koffie te nemen. Want de huisgemaakte kletskoppen die je daarbij geserveerd krijgt zijn zó lekker dat ik schaamteloos om een paar extra heb gevraagd. Zoiets maakte de avond echt helemaal af. Tot in de puntjes perfect!
IMG_0888
image7
IMG_0910
image3
IMG_0931
IMG_0932
Gelijk een tafeltje reserveren? Klik hier.