10 x to do New York

New York is ‘the city that never sleeps’ je kunt je hier dan ook dag en nacht vermaken. Of je nu dol bent op kunst, cultuur, sport of de hele dag alleen maar wilt shoppen. Wil je van alles een beetje doen? Check dan mijn lijst hier.

Top 10 favo things to do in New York City.
Brooklyn Bridge NYC
Brooklyn Bridge
De Brooklyn bridge is samen met het Statue of Liberty een van de bekendste iconen van New York. Verder dan met de gratis ferry langs het Statue of Liberty varen was ik nooit gekomen, want stiekem wil ik alleen maar shoppen en eten, maar dit keer vond ik het leuk om toch eens wat nieuws te doen. En met succes! The Brooklyn bridge is echt leuk om te bezoeken. Wij waren hier heel vroeg, samen wandelen met een koffietje in je hand en genieten van het uitzicht. De skyline is amazing en de wandeling naar de overkant is prima te doen. Binnen een half uurtje ben je in Brooklyn. Wil je daar de boel verkennen lees dan dit artikel. Hier staan alle hotspots in Brooklyn Williamsburg in!
Brooklyn Bridge New York City

Helicoptervlucht
Heb je geen hoogtevrees? Dan moet je dit echt een keer gedaan hebben! Vliegen over New York is te gek! Een onvergetelijke ervaring en bijvoorbeeld heel cool om je lover cadeau te doen als je hier op vakantie bent.
Best Sneakershops New York

Shoppen
New York is natuurlijk een shop walhalla. Naast 5th avenue met alle prachtige designer stores, de talloze shoppingmalls en coole vintage boetiekjes hebben ze ook waanzinnig veel sneaker stores. Wil jij weten waar je de gaafste sneakers kunt scoren? Klik dan hier.
williamsburg shelter hotspots

Williamsburg
Williamsburg is de nieuwe hipster wijk in Brooklyn waar het eigenlijk allemaal gebeurt. De leukste ontbijt, lunch en borrel tentjes en gaafste restaurants zitten hier op elke hoek van de straat. Heel veel jonge studenten, knappe, hippe mensen en lui uit de creatieve scene. Williamsburg bruist! Check hier de leukste hotspots voor ontbijt en lunch.
Central Park New york

Central Park
Hier moet je geweest zijn. Of je nou in New York bent in de zomer, herfst of winter. Central Park is te gek! Heerlijk picknicken in de zon, sneeuwballen gevechten houden, een boekje lezen of  een romantisch boottochtje maken. Voor de echte sportfanaten kan je natuurlijk ook je nieuwe runners uittesten en een rondje gaan rennen.
New york city top 10 to do

The Top of the Rock (Rockefeller Plaza)
Je moet natuurlijk een uitkijkpunt meepikken als je hier bent. Rockefeller heeft een veel mooier en gaver uitzicht dan The Empire State Building en vaak minder lange rijen! (tip: check wel even van te voren het weer, want als het mistig is is het een farce. En ga meteen de eerste dag, door de jetlag toch veel te vroeg wakker en dan is de rij sowieso minder lang).
New York City My Travel Boektje

Smorgasburg
Smorgasburg (aller hipste NYC Fleamarket) is elk weekend, zaterdag: East River State Par Kent Ave. and N. 7 St op de Williamsburg waterfront. En op zondag bij de Brooklyn Bridge Park’s Pier 5. Beide locaties zijn open van 11am to 6pm. Hier heb je ongeveer 100 kraampjes die van alles verkopen van souvenirs tot lekker eten super leuk om een middagje rond te hangen. De markten zijn altijd open rain or shine.
top 10 leuke dingen doen new york

Broadway Musical
Uiteraard kan je elke avond gaan clubben, naar de bioscoop of roomservice bestellen in je hotel. Maar een avondje een musical bekijken op Broadway is écht de moeite waard. De shows zijn fantastisch, de sfeer magisch en dit uitje is leuk voor jong en oud.
9-11 memorial center new york ground zero

9/11 memorial center & Ground Zero
Super indrukwekkend, verdrietig en bijzonder. Ik werd helemaal stil van deze plek. Alle namen, waar geen eind aan leek te komen. Het diepe gat, wat steeds dieper wordt en verder rijkt dan je kunt kijken. Ground Zero hoort bij de geschiedenis van New York en is echt iets waar je geweest moet zijn. De area rondom Ground Zero is door de komst van de vele toeristen veel leuker geworden en er zitten leuke juice stores, winkels en restaurantjes in de buurt. Shop a holics kunnen uiteraard ook naar Century21 dat is maar 5 minuten lopen.
9-11 memorial center new york ground zero

Museum / Knicks game
New York heeft zoveel verschillende musea dat er altijd wel eentje tussen moet zitten waar jullie heen zouden willen. De meest populaire musea zijn: Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art (MoMa) en het Guggenheim.

Geen museum fanaat maar meer into sports? Bezoek dan een wedstrijd (in vol ornaat!) van the New York Knicks!
NEw York City guide mytravelboektje

Meer New York tips? Klik hier.
Hotels in New York? The Standard is echt te gek!
Leukste ontbijt en lunch tentjes? Die vind je hier.