Wijnbar Clos

Het Beukenplein barst natuurlijk van de hotspots. Of je nu om 08:00 wil ontbijten, koffie drinken of je werkdag wil beginnen met je laptop en een stevig ontbijt. Maar ook ‘s avonds is er genoeg te doen en het gloednieuwe La Cerveceria doet het ook rete goed. Alleen op één hoekje lijkt het steeds mis te gaan en dat is het hoekje tegenover Maxwell. Meerdere zaken hebben we hier zien komen en gaan en met het laatste Mississippi ging ook steeds stroomafwaarts helaas. Steeds vaker was het gesloten en opeens hingen er grote posters voor de deur dat er een restaurant annex wijnbar zou openen. Sounds good. De heren achter Grapedistrict openen hier in maart Wijnbar Clos en als je hun website bekijkt dan zie je dat ze niet over één nacht ijs gegaan zijn. Dit concept zit goed in elkaar en ben nu nog meer benieuwd naar de inrichting. Helaas is het zo dichtgeplakt dan ik nog niets heb kunnen ontdekken, maar ik geef niet op…

Wijnbar Clos aan het Beukenplein
Wijnbar Clos

Bij Clos kan je straks terecht voor handgemaakte wijnen, originele gerechten met een duidelijke link naar de wijngebieden van hun speciaal geselecteerde wijnboeren en de (naar eigen zeggen) ‘allerbeste charcuterieplank van Amsterdam’. Bij wijnbar Clos willen ze iedereen een geniale (wijn) ervaring bieden. Ik ben nu wel heel erg benieuwd… Niet alleen de wijn moet goed zijn, maar ook de verhalen achter de handgemaakte producten, het transport, de selectie etc. Wil je bij Wijnbar Clos komen werken moet je over meer talent beschikken dan uitserveren en lief kunnen lachen want je moet verplicht naar de Clos academy.

Studeren aan de Clos Academy

De beleving en kennis zijn vaak net zo belangrijk als de smaak van producten zelf en om echt niets aan het toeval over te laten besloten de jongens van Clos hun eigen academy op te richten zodat ze hun toekomstige personeel écht goed konden opleiden en dus ten alle tijden zal beschikken over echt goed en vriendelijk personeel wat weet van de hoed en de rand. Of de wijn en de kurk. Je snapt me. Op deze Clos academy investeren ze in productkennis en leren ze de ‘Clos manier’ van gasten bedienen. Mochten er echte strebetertjes tussen zitten mogen te zelfs extern diploma’s halen. Ze zoeken trouwens nog personeel dus als je denkt this is me check dan hier we website.

Begin je weekend of eindig je dag bij Wijnbar Clos op het Beukenplein met een grote plank lekkere charcuterie en heerlijke wijn dan kan je daarna nog een hapje doen bij Cerveceria of een pizzaatje scoren bij Mama Dough.