Wijnbar Clos

Het Beukenplein barst natuurlijk van de hotspots. Of je nu om 08:00 wil ontbijten, koffie drinken of je werkdag wil beginnen met je laptop en een stevig ontbijt. Maar ook ‘s avonds is er genoeg te doen en het gloednieuwe La Cerveceria is eigenlijk sinds de opening direct favoriet. Bijna elke week doen we daar even een drankje en een ‘tapaatje’. Maar sinds de lockdown verleden tijd is, wisselen we deze borrels af met Wijnbar Clos. Op dit hoekje ging het een paar keer flink mis maar de heren achter Grapedistrict hebben met Wijnbar Clos exact wat de buurt nog nodig had. En waar blijkbaar iedereen op zat te wachten. Want waar het de eerste twee weken vol zat met mensen uit de buurt fietsen ze nu vanuit West hierheen voor een drankje of plankje. En terecht want naast lekker eten en drinken is Clos ook gewoon mega knap en gezellig!

Wijnbar Clos aan het Beukenplein
Wijnbar Clos

Bij Clos kan je terecht voor handgemaakte wijnen, originele gerechten met een duidelijke link naar de wijngebieden van hun speciaal geselecteerde wijnboeren en de (naar eigen zeggen) ‘allerbeste charcuterieplank van Amsterdam’. Nu moet ik toegeven dat na een plankje of vier ik ze zeker geen ongelijk kan geven. De charcuterie planken bij wijnbar Clos zijn gewoon goed, bijzonder en knap. En dat geldt gelijk ook voor het personeel. Maar dat komt omdat als je bij Clos wil komen werken je over meer talent moet beschikken dan uitserveren en lief kunnen lachen, want je moet verplicht naar de Clos academy.

Heerlijke wijnen en de hele avond door borrelen
Wijnbar Clos

“Door borrelen” kan je dat zo zeggen? Zo nee, dan zou het wel moeten kunnen. Want dat is wat ik het liefste doe. Een avondje “door borrelen”. En dat kan je bij Clos als de beste. Sowieso hebben ze een mega knus, gezellig én zonnig terras en schenken ze dus allerlei speciale wijnen (maar ook cocktails en biertjes) en kan je hier dus heel goed borrelen. De usual suspects zoals bitterballen, brood met smeersels en kaaskroketjes staan op de kaart maar ze hebben er ook wat meer bijzondere happen op staan zoals (heel lekker) gefrituurde artisjokken, tacootjes met makreel, watermeloen met Pata Negra en crunchy ribs. Naast de verschillende plateaus en charcuterie hebben ze ook gewoon échte gerechten zodat je kunt blijven (daar hebbie ‘m weer) “door borrelen”. De burrata kan ik van harte aanraden, net als de aubergine en de bavette. Wijnbar Clos is dus niet alleen ideaal voor even snel een wijntje je kan hier ook gewoon uitgebreid dineren.

Studeren aan de Clos Academy
Wijnbar Clos

De beleving en kennis zijn vaak net zo belangrijk als de smaak van producten zelf en om echt niets aan het toeval over te laten besloten de jongens van Clos hun eigen academy op te richten zodat ze hun toekomstige personeel écht goed konden opleiden en dus ten alle tijden zal beschikken over echt goed en vriendelijk personeel wat weet van de hoed en de rand. Of de wijn en de kurk. Je snapt me. Op deze Clos academy investeren ze in productkennis en leren ze de ‘Clos manier’ van gasten bedienen. Mochten er echte strebetertjes tussen zitten mogen te zelfs extern diploma’s halen. Ze zoeken trouwens nog personeel dus als je denkt this is me check dan hier we website.

Begin je weekend of eindig je dag bij Wijnbar Clos op het Beukenplein met een grote plank lekkere charcuterie en heerlijke wijn dan kan je daarna nog een hapje doen bij Cerveceria of een pizzaatje scoren bij Mama Dough.

Meer weten of reserveren? Klik hier.