De leukste terrassen van Utrecht

Met het mooie weer van de afgelopen dagen zit ik het liefst de hele dag op het terras in de zon. Of dit nu in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht is. Alle steden zitten bomvol leuke terrassen. De Oude Gracht in Utrecht is bij de meeste mensen wel bekend, maar er is zoveel meer. Wat zijn nou echt de aller leukste terrassen van Utrecht?

Dit zijn mijn 16 favo terrassen in Utrecht;

Café De Zaak

De Zaak is zo’n gezellig terras! Vrij klein maar heel schattig en kleurrijk. Het is een heel toegankelijk zaakje en het publiek is een leuke mix. Je ziet hier ook zakenlui naast meisjes zitten die net uit school komen. Leuk detail; bij De Zaak mag je je eigen lunch meenemen. Of dit nu een broodtrommel is met zelf gesmeerde bammetjes of een lekkere clubsandwich die je ergens anders hebt gehaald. All good. De drankjes bestel je wel aan de bar natuurlijk.
De leukste terrassen van Utrecht

Ubica

Ubica heeft een vrij hip en wat chiquer terras. Je kan hier prima een middagje chillen en wijntjes drinken. Het publiek dat hier zit zijn vooral dertigers. Je zit hier heerlijk in de zon en de hapjes zijn top!

Graaf Floris

Graaf Floris is heerlijk als je een dagje in Utrecht bent en gewoon van de stad wil genieten en geen zin hebt in een hele speurtocht naar het meest knusse, hippe terrasje.. Je zit op de vismarkt dus kijkt uit op de gracht en je ziet zelfs de dom in de achtergrond. Zo geniet je van de highlights van Utrecht terwijl je lekker zit te tannen.

De Rechtbank

De Rechtbank heeft een gigantisch en kindvriendelijk terras dat op de binnenplaats zit van de oude rechtbank in Utrecht. Iets meer afgelegen maar heel mooi en knus. Door de omheining en het pleintje wat erbij zit is dit ideaal voor met kids.

De Beurs

Voor alle jongeren onder ons, ga naar Neude. Dat is the place to be voor studenten. Het hele plein zit vol heel erg fijne terrasjes en het maakt eigenlijk nog niet eens zoveel uit waar je gaat zitten want alles hier is top. Maar De Beurs is een van de populairste.
De leukste terrassen van Utrecht

Zussen

Ik ben zo’n fan van Zussen! Het heeft een lang, smal en super knus terras en de bediening is altijd vriendelijk en goed. Verder hebben ze hier een onwijs uitgebreide cocktail kaart en laat ik daar vooral op een vrijdag nou enorm fan van zijn…

Ledig Erf

Ledig Erf is een heel chill pleintje om te zitten. Vooral alle stoeltjes en de bar zien er hip en gezellig uit. Het is en altijd druk en daarom kan het nog weleens lang duren voordat je wat te drinken krijgt maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek.

Orloff

Orloff is misschien wel een van de populairste terrassen van Utrecht. Vanaf de opening tot aan sluitingstijd zit het hier bomvol. En niet voor niets, zowel de hapjes als je drankjes zijn hier heerlijk en de service is top! Wat wil je nog meer? Een terras aan het water? Fiets dan door naar Orloff aan de Kade.
De leukste terrassen van Utrecht

Daens

Daens heeft een klein maar knus terras en je kunt hier al vanaf zeven uur ‘s ochtends terecht voor goddelijke ontbijtjes. Daarnaast kan je hier ook nog eens heel goed shoppen en hebben ze dus een killer van een zonnig terras. Wat wil je nog meer?

Broei

Mijn favo lunchplek in Utrecht is en blijft toch wel Broei. Ze hebben een knus terras aan de kade, fairtrade koffie, een compleet vegetarisch menu, heerlijke taartjes en een geweldig interieur!

GYS

Biologische hipster hotspot GYS aan de Voorstraat heeft ook een heel leuk terras. Niet alleen zit je hier heerlijk in de zon, maar hier lunchen is altijd een feestje!

Speck

Speck heeft een stoer terras vol lange houten tafels. Ideaal als je met je hele jaarclub bent. Ze hebben heerlijk biologische vlees dat wordt gerijpt in hun eigen rijpingskast. En dat bijzonder en heel erg lekker!

The Village

In de voormalige gevangenis op het Wolvenplein heeft The Village haar tweede vestiging geopend en alsof dat al niet genoeg goed nieuws is, is er meer. Ze hebben namelijk bij deze vestiging een enorme groene buitentuin pal aan de Singel. Like! En verder staat The Village natuurlijk bekend om de goede koffie en het versgebakken gebak. Dus als je ergens goed zit dan is het wel hier.

Leen

Leen is mijn favo Aziatische hotspot in Utrecht. De inrichting is stoer, hip en doet een beetje Berlijns aan. Daarnaast hebben ze een heel chill en zonnig terras en (tromgeroffel want heel bijzonder in Utrecht) hebben ze voor de kinderen een aparte speelhoek met schommel en glijbaan. Maar het wordt nog beter, bij warm weer en/of een beetje regen is het terras gedeeltelijk overdekt met tentdoek. Dan zit je dus droog en toch nog buiten.

Klein Berlijn

Klein Berlijn ontdekte ik per toeval en ik was op slag verliefd. Stoer, rauw, cool en de muren zijn compleet on fleek. Coole graffiti, overal posters en verse bloemen op tafel. Het menu is heel eenvoudig. Tosti’s, snacks en simpele broodjes. ‘S avonds kan je hier een hapje eten, maar je kan ook je eigen prakkie meenemen. Klein Berlijn heeft namelijk het ‘bring your own’ concept, dus je kunt wat meenemen of zelfs eten laten bezorgen. Hoe cool is dat?

Strand Oog in Al

In de volksmond ook wel SOIA genoemd heeft natuurlijk het aller lekkerste terras en strand van de stad. Enige ‘nadeel’ is dat het redelijk uit het centrum ligt. Maar daar krijg je zoveel voor terug. Zon (als het goed is), strand, terras en lounge in één.
De leukste terrassen van utrecht

Voor meer Utrecht tips klik hier.