Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Vanaf 27 januari 2019 start mijn favo zaak in Amsterdam ZUID (ja die van die goddelijke steak tartare) met een nieuw weekendconcept, namelijk uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID. Genaamd: We Are Family & Friends. Een speciaal restaurantprogramma op zaterdag en zondag voor koppels, vrienden, gezinnen, neven, nichten en opa’s en oma’s – aan iedereen is gedacht.
Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Vanaf 27 januari aanstaande opent de zaak haar deuren van 10.00 uur tot 15.00 uur voor een uitgebreid ontbijt en of een lange lunch. Op zondagavond komt daar de mogelijkheid bij om binnen te lopen voor een vroeg diner: van 17.00 tot 19.00 uur en nu kunnen gasten met kids dus ook gewoon terecht bij deze stiekem toch een beetje fancy hotspot. Dus lekker op zondag spontaan een hapje eten met de fam? Dat kan dus vanaf nu. Ze hebben het menu iets aangepast en uitgebreid want ze hebben er wat extra groente opgezet en er is een hamburger met friet en een heerlijk mals kippetje aan toegevoegd.
Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Uiteten met kids bij ZUID

Ik ga het liefst drie keer per week uiteten en naast een hapje met vriendinnen en datenight met mijn lief vind ik het ook heel leuk om de kids mee te nemen. Oefening baart kunst en ik denk hoe vaker je ze meeneemt hoe beter ze zich gaan (leren) gedragen en als ze dan vijf of zes zijn kan je ze gewoon echt overal mee naartoe nemen.
Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Ik eet het liefst bij mijn favo zaken maar niet allemaal zijn deze direct kidsproof. En ik vind het ook weer het andere uiterste om echt in een compleet kinder restaurant te gaan zitten. Een beetje een mix werkt het beste. Eigenlijk gewoon een super vroege shift in mijn favo tent zou het beste zijn. En dat doet ZUID dus ook. Team ZUID waakt er dus óók voor dat het hele restaurant overgenomen wordt door al die ettertjes en dankzij de indeling en verschillende hoeken is het mogelijk om de zaak te verdelen. De zijvleugel van het restaurant is voor adults only, grotere kinderen en volwassenen zitten in het midden samen aan tafel (hier staan spelletjes zoals ‘Mens erger je niet’ en ‘Wie ben ik’) en de derde wijk is kids only. Hier wordt ieder weekend een kinderparadijs gecreëerd, inclusief tekentafels, Skippy-dieren, kleurplaten, divers speelgoed, een krijtbord, een tipi-tent, een houten treinrails en meer. Op de tafels staan snoepkomkommers en tomaatjes en kleine Zuid gasten krijgen zelfs een cadeautje mee naar huis. Dit klinkt te gek toch!?
Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Een aangepast menu

Bij een aangepast weekendconcept waarin meer ruimte is voor kinderen hoort ook een aangepast menu dus vanaf 27 januari bestaat de dagkaart van ZUID onder andere het hele weekend lang uit tosti’s, huisgemaakte granola met yoghurt en fruit en natuurlijk taart. Daarbij staat er standaard landbrood van het Vlaamschbroodhuys met allerlei soorten smeersels op tafel en ook aan bakjes met snoepkomkommertjes en -tomaatjes is gedacht. Extraatje: in het weekend wordt dit nieuwe menu aangevuld met wisselende specials zoals pancakes, wentelteefjes of wafels.
Uitgebreid ontbijten met de kids bij ZUID

Ik ben erbij deze zondag!
Klik hier als je meer wil weten over restaurant ZUID.
Wil je direct reserveren? Klik dan hier voor de website van ZUID.