Strandtent ZUID

Zodra de zon schijnt in Den Haag is de hele stad uitgestorven en komt iedereen samen op het strand. De boulevard is een beetje voor de toeristen, het Zwarte Pad voor de party people en hippe youngsters, dan hebben we nog een beetje een wat decadenter en surf stukje helemaal aan het einde van de boulevard bij de pier, maar er is nog meer.

Want naast Scheveningen hebben we ook nog Kijkduin en het Zuiderstrand / Duindorp. En daar zitten een aantal wat minder bekende verborgen parels. Een daarvan is Strandtent Zuid. Mijn favoriet!
Zuid Strandpaviljoen Den Haag
Zuid is een hippe, relaxte, gezellige strandtent waar de perfecte sfeer hangt. Een mix van jong en oud, moeders met kids, surfers en hippe jonge meiden. Je kunt hier net als in Kijkduin nog redelijk makkelijk en goedkoop parkeren en ook dit strand is met het openbaar vervoer heel te bereiken.
Zuid Strandpaviljoen Den Haag
De menukaart van ZUID is een feestje. Lekker ontbijten met gezonde sapjes, een lekker bakkie koffie, yoghurt met granola en vers fruit, een stukje carrotcake of een verse Thaise cocosnoot. Precies hetgeen waar je zin in hebt als je op het strand zit.

Voor de lunch kan je kiezen uit lekkere salades (de Oosterse salade met kip is mijn favoriet), bao buns met kip rendang, tosti’s, Vietnamese soepen (Pho), broodjes kroket en mijn andere favo het broodje kreeft. Dit is een brioche bun, met kreeft, bos ui, citroen mayo en een zakje friet. Zalig! Krijg je aan het einde van de dag meer trek of schuif je aan voor de borrel? Dan kan je lekkere (knapperige en hele dunne) pizza’s bestellen.

Relaxed is ook dat je hier tafeltjes kunt reserveren, in Scheveningen is dat vaak een no go maar hier is het eerder regel dan uitzondering. Ideaal dus. ZUID heeft een Josper houtskool oven waar ze Iberico ribs, verse vis en steaks op roosteren dus keus genoeg. Daarnaast hebben ze malse kippetjes van ‘t spit, dus wat wil je nog meer?

Ook aan de kids is gedacht, zo zijn er kinderboterhammen te bestellen voor de lunch en ‘s avonds kunnen ze uiteraard een pizza’tje eten of een kinder menu nemen met een kroketje, wat gebraden kip of spareribs. Klik hier voor het hele menu van ZUID.
Zuid Beach Den Haag
De inrichting is gezellig, een beetje laidback surf style maar toch ook hip. Je krijgt er een beetje een huiskamer gevoel door alle relaxte Chesterfield banken, de vrolijke bloemen op elke tafel en de hippe kroonluchters. Daarnaast staat hier en daar een surfplank, dus de beach look is helemaal af.
Strandpaviljoen ZUID
ZUID is denk ik mijn favoriet voor een dagje gezellig hangen op het strand. Ze hebben er alles wat ik wil, van gezonde sappen en cocosnoten tot breakfastbowls en pizza. De bediening is vriendelijk en servicegericht en het publiek is relaxed en gezellig.
Zuid beachclub den haag
Zuid Den Haag strand
Meer tips voor een weekendje Den Haag? Klik hier.