I Rizzari

Tijdens onze trip door Sicilië tipte een local ons restaurant I Rizzari. Dit bleek een van de gaafste restaurants van de vakantie, zo gaaf… Dit kleine restaurantje ligt op de weg van Noto naar Taormina aan de kust en na onze eerste stop bij Siracusa kwamen we hier terecht. Ik had hier niet zoveel van verwacht, want hij had het over ‘een leuk visrestaurant aan zee’ maar dit sloeg echt alles!

Vanaf de straatkant ziet het er een beetje armoedig uit, het entree lijkt meer op een huiskamer en via de rommelige keuken kom je dan opeens hier:
IMG_5543 IMG_5545
Het uitzicht is waanzinnig, zo gaaf en mooi. Het lijkt wel of je op het uiterste puntje van het eiland zit. De inrichting is basic en je krijgt een beetje een Expeditie Robinson gevoel. Alles is van hout gemaakt, het dak is van riet en mooi wit geverfd. De tafels zijn gezellig gedekt met gele tafelkleedjes en allerlei verschillende gekleurde borden. Toch heeft het geheel een chique tintje, mooie glazen, glimmend bestek en alle tafels mooi ingedekt.
IMG_5546 IMG_5549
Het eten wat ik voorbij zie komen ruikt goddelijk en ziet er prachtig uit. Naast heerlijke wijnen hebben ze ook hier hippe lokale biertjes. Wij kozen voor Passo Di Miele en dat smaakte een beetje naar de Ijwitjes van Brouwerij ‘t Ij. Heerlijk!
IMG_5554
Vooraf begon ik met verse tonijn met heerlijke olijfolie en groente. Zo vers, zo puur en natuurlijk echt heerlijk. Echt Italiaans, eenvoudig, zonder opsmuk. Gewoon verse goede producten, de olijfolie met wat zeezout was voldoende om de tonijn op smaak te brengen.
IMG_5552
Daarna bestelden we pasta vongole. Normaal ben ik daar niet zo’n fan van maar deze… Alleen al de pasta was zo zalig… De structuur, de olie, alles… Echt niet normaal lekker!
IMG_5556
De hele middag hebben we hier zitten genieten en het was maar goed dat we redelijk vroeg waren want Irizzari zat helemaal vol gereserveerd. Dus zorgt dat je op tijd bent of reserveer even een tafeltje. Want ondanks dat dit niet echt een restaurant is waar je ‘toevallig tegenaan loopt’ weet iedereen deze hotspot te vinden!

I Rizzari – Brucoli – Via Liberta: +39 0931 982709
IMG_5550
Meer Sicilië tips? Klik hier.