Anne & Max

image_4

In Haarlem leerde ik Anne&Max voor het eerst kennen. Heerlijke taartjes, goede koffie en je zit er super gezellig. Anne&Max is al vanaf 08.00 uur open en dat is mega relaxed want waar kan je nou rond die tijd terecht waar je echt leuk en gezellig zit? Nergens.

Eigenlijk hou ik niet zo van ketens en zogenaamde succes formules. De flair is er namelijk vaak snel vanaf. Het lijkt een beetje ‘lopende band’ werk. Soms onterecht maar dat gevoel heb ik dan altijd. Het voelt niet meer uniek. Maar ja, ik was al jaren vaste gast bij hun in Haarlem. Mag ik er dan opeens niet meer heen als ze nu ook in mijn stad zitten? Omdat het opeens een keten is? Onzin! Ik ging vol goede moed op weg om mijn favoriet uit Haarlem te testen.

image_3

Ze noemen zichzelf “jouw huiskamer in de stad” en het is grappig want zo voelt het ook. Het is knus, warm en gezellig en je kunt er heerlijk eten. Mijn favoriet is echt wel het ontbijt. Ze hebben allemaal verschillende super uitgebreide ontbijtjes en smoothies zodat je van alles wat kunt proeven. Top!

image_7

Kiezen blijft toch lastig hier maar ik ga het liefst voor het Anne&Max ontbijt. Voor 12euro per persoon krijg je een koffietje naar keuze, een sapje, verschillende soorten brood, een croissantje en plakjes kaas, ham en wat jam en roomboter. Een schattig pannetje met ‘Oeuf en cocotte’ met zalmsnippers bladspinazie en verse kruiden. Hmmmm en last but not least yoghurt met fruit. Zonder overdrijven de croissantjes van Anne&Max zijn echt de áller lekkerste. Warm, knapperig, krokant, zacht, romig en vers. Perfect.
image_1

image

Maar begrijp me niet verkeerd, lunchen kan je hier ook heel goed. Ze hebben allerlei gezonde salades met bijvoorbeeld quinoa en bulgur. Maar ook lekkere huisgemaakte soepen en clubsandwiches.

High tea’en en borrelen kan je hier ook heel goed. En Anne&Max is ook leuk voor de kleintjes want ze hebben allerlei leuke kinder menu’s.

Ze hebben vestigingen in Alkmaar, Leiden, Haarlem en Amsterdam Zuid en de Pijp. Maar ze zijn druk bezig met het vinden van een leuk plekje in Den Haag. Dus heb je nog suggesties? Let me know!

image_5

image_6

 

Ontbijten en lunchen bij Anne&Max is een aanrader. Zoek hier naar de vestiging bij jou in de buurt: annemax