Ron Gastrobar Paris

Ron Gastrobar Paris op het Leidseplein (voorheen Nacional) is anders dan de andere Gastrobars die we van Ron gewend zijn. Ron Gastrobar Oriental zit dan wel letterlijk om de hoek, maar dit is meer een plek voor ‘s avonds. Denk aan datenight, Aziatische hoogstandjes etc. Terwijl Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel weer een plek is waar je overdag (in de zomer) heerlijk Indisch kunt lunchen op het terras in de zon. Of waar je ‘s avonds met de hele familie aanschuift voor een rijsttafel.

Ron Gastrobar Paris een authentieke Franse bistro

De zaak is groot, lang en smal. Aan de bar zit je helemaal prima en daar recht tegenover staan tafeltjes gedekt met strak wit linnen, Franse stoeltjes en rode zeer comfortabele banken. Of je nu a deux bent of met een grote groep, voor iedereen is hier een prima plek te vinden. Ze serveren geen ontbijt dus gaan open vanaf een uur of twaalf en dan stroomt het hier direct vol met zakenlui, toeristen, de wat chiquere studenten en af en toe een BN’er. Een leuke mix van mensen en ondanks dat het publiek heel divers is, heeft iedereen een ding gemeen, namelijk hun grote liefde voor Franse klassiekers.

Lunchen of dineren bij Ron Gastrobar Paris

Paris is een echte, klassieke Franse bistro. Authentieke, simpele gerechten zonder poespas of opsmuk. Of je nu wilt lunchen met een broodje, steak tartare of helemaal all the way wil gaan met een grote schaal fruits de mer en een fles bubbels. Alles kan hier en niemand kijkt daar gek van op. En daar houden wij van.

Het menu

Het menu van Ron Gastrobar Paris bestaat uit verschillende snacks en voorgerechten zoals een hele artisjok met mosterdvinaigrette, makreel en eend rillettes, zuurkool met buikspek en uiteraard crudités. Maar ze hebben ook fois gras op brioche, kikkerbillen, steak tartare, oesters, plateaus met king crab, kreeft en garnalen. Maar ook côte de boeuf, eggs benedict, crème brûlée en tarte tartin. En er wordt geen onderscheid gemaakt tussen lunch, borrel of diner. Alles kan altijd besteld worden. Daar houden wij van. Wij nemen de halve kreeft, de garnalen, de steak tartare en de frietjes. Geen slechte keus. De steak tartare wordt aan tafel bereidt en is grof, pittig en kersvers.

Zin in echt authentieke Franse cuisine? Reserveer dan hier een tafeltje.
Benieuwd naar de andere leukste hotspots in het centrum?