Ron Gastrobar Indonesia

Na het succes van Ron Gastrobar Oriental opende Ron en zijn crew 1 mei 2016 Ron Gastrobar Indonesia. Can it get any better? I don’t think so!

Ron Blaauw (wie kent hem niet) gooide een jaar of drie geleden het roer compleet om. Hij leverde zijn twee Michelin sterren in en opende zijn eerste Ron Gastrobar. Een gezellige Gastrobar, voor iedereen toegankelijk, relaxed en uiteraard met eten van topkwaliteit. En daar was niet alleen heel Amsterdam het mee eens, 2 jaar later werd de Frans-internationale keuken van Ron aan de Sophialaan bekroond met een Michelinster.

Toen was het hek van de dam. Ron opende Ron Gastrobar Oriental, het Aziatische broertje en dit is en blijft een van mijn favorieten. Gezellig, hip, goddelijke gerechten en een goede sfeer. De ideale plek voor een leuke date, een avondje uit met de girls of als je iets te vieren hebt. Ik heb vaak gedacht ‘hoe chill zou het zijn als hij dit zelfde kunstje deed maar dan met Indisch’ en mijn gebeden werden verhoord. Sinds 1 mei is Ron Gastrobar Indonesia open op een wel heel bijzondere plek. Namelijk in het mooie Ouderkerk aan de Amstel.
Ron Gastrobar Indonesia

Het Gastrobar concept van Ron breidt zich langzaam uit en met een Indische schoonfamilie was dit een logische volgende stap. Ron en ik zitten in hetzelfde geweldige blauwe schuitje want ook ik mag mij rijk rekenen met een Indische schoonfamilie en dat houdt in veel, vaak en heerlijk eten.
Ron Gastrobar Indonesia

Chef Agus van restaurant Blauw is ons dan ook allen erg bekend en geliefd en toen ik hoorde dat hij samen met Ron dit avontuur aan zou gaan was het feest compleet.

Vorige week heb ik op een zonnige dag heerlijk gegeten op het terras aan het water van Ron Gastrobar Indonesia en Agus en zijn team zijn met vlag en wimpel geslaagd.
Ron Gastrobar Indonesia
Het menu bestaat uit allemaal kleine hapjes en verschillende soorten rijsttafels. Omdat wij nieuwsgierig waren naar de kleine gerechten hebben wij ons 4 gangen laten verwennen met de meest uiteenlopende Indonesische hoogstandjes. De eerste reeks voorgerechten scoorden direct hoog, maar mijn favorieten waren toch wel de Taco ayam besisit, een taco met Balinese kip, Bangkokspread en kentjoer-kokosmayonaise (zo lekker) en de Martabak dit zijn gebakken pasteitjes met gekruid lamsgehakt en huisgemaakte tomatensaus. De spareribs van Ron Blauw zaten hier ook bij en die waren zoals altijd om je vingers bij af te likken.
Ron Gastrobar Indonesia
De soto en de dorade waren beide heerlijk en goed op smaak, maar mijn grote favoriet was toch wel de Kepiting Lunak. Dit is soft shell crab met kruidige pandansaus, babyspinazie en tuinbonen. De saus is een beetje curry achtig en heeft een perfecte mix van zoet en pittig tegelijk. De tartaar van Albacore tonijn met miso- en gembermayonaise, emping en sojatapioca kan ik ook van harte aanraden en uiteraard de Bumbu goren rendang. Langzaam gegaard en gebakken bieflapje met sambal-gorengsaus en sperziebonen.
Ron Gastrobar aan de Amstel Indisch
Heb je nog plek voor een toetje? Neem dan de Indische pannenkoek gevuld met cocos en mango ijs…
Ron Gastrobar aan de Amstel Indisch
Ron Gastrobar Indonesia zit op een prachtige plek aan het water, dus ga je varen door de Amsterdamse grachten en krijg je trek in een rijsttafel of andere Indische high cuisine hapjes? Vaar dan door naar Ouderkerk aan de Amstel en neem plek aan een van de grote houten tafels. Genieten!

Adres: Amstelzijde 51 Ouderkerk aan de Amstel.
Parkeren: voor de deur of op het parkeerterrein aan het begin van de afsla. 8 euro voor de hele dag.
Meer tips voor echt lekker Indisch eten in Amsterdam? Klik hier.