Pacific

Het vernieuwde Pacific is open in het Westerpark
Pacific

Toen ik net in Amsterdam kwam wonen, woonde ik op steenworp afstand van het stoere, ruige en nog een beetje underground Westerpark. Er zat nog bijna helemaal niets, op Pacific Parc na dan. De eerste zomer dat hier Rollende Keukens werd gehouden stond er op het grasveld een mini reuzenrad, een varken aan ‘t spit en welgeteld acht kraampjes waar je iets te eten kon halen. Dat waren nog eens tijden…. Pacific was een beetje een creatieve hotspot, een tikkeltje bohemian (je kunt het ook alto noemen) en echt de pionier van het park. Maar times are changing… Het Westerpark ontpopte zich tot een hip, cool, stoer stadspark met een toffe bioscoop, een hippe espressobar, veel festivals en andere horecazaken.

Vergane glorie of een gouwe ouwe?
Pacific

Pacific Parc leek een beetje overspoeld te worden door al het nieuws wat er kwam. Ze bleven stug hun eigen ding doen, wat goed was, want het was ten minste iets anders dan wat we gewend waren. Het was origineel, een beetje funky en altijd met hart en ziel. Maar de laatste jaren bleek het toch niet meer zo te werken… De uitstraling van Pacific met haar rode, donkere interieur nodigde niet uit voor een gezellige lunch met vriendinnen of koffie met de kids. Pacific was meer voor nog een afzakkertje na een concert of etentje. En daarmee red je het natuurlijk niet..

Oost West Pacific op z’n Best
Pacific

Onze koningen uit Oost (3W0) die elk horeca hoekje draaiende krijgen hebben zich ontfermd over Pacific en ook dit hebben ze weer goed geflikt. Samen met ontwerpbureau Wink hebben ze de boel zo ingericht dat je er ‘s ochtends wil aanschuiven voor koffie en een ontbijtje, maar ook kan blijven voor een goede zakelijke lunch. In het weekend met kids een broodje eten of het terras op voor koffie en gebak of ‘s avonds lekker een hapje eten met een groepje vrienden en doorzakken tot laat. Pacific Parc is weer wie ‘ie ooit geweest is. Met een echte buurtfunctie. Iedereen is er welkom, iedereen voelt zich thuis en dat elk moment van de dag. Chapeau!

Het menu
Pacific

Eerlijk is eerlijk, om het geweldige eten stond Pacific niet bekend. Prima borrelhappen en gemiddelde broodjes maar als je echt lekker wilde lunchen ging je naar De Bakkerswinkel. Maar ook hier is verandering in gekomen. Chef Milas van der Plaats en sous-chef Robbert van Oppenraaij (bekend van Vuurtoreneiland en restaurant As) zijn niet de minsten in de keuken en die gaan er flink tegenaan. Op het menu staan voor kids broodjes met kaas, pindakaas en hagelslag. Ontbijten kan je hier met croissantjes, yoghurt met granola, gepocheerde eieren, bananabread of vlaai. Voor de lunch hebben ze soepen, pita’s en zuurdesem boterhammen met bijvoorbeeld pastrami, gerookte makreel, burrata en twee soorten salades. Borrelen doe je met sardines uit blik (omg hip!), bitterballen (ook vega), kaassouflé’s (yes! mijn lievelings), grillworst, wafelfriet, sliders, flatbread en Vietnamese loempia’s. Na de borrel door voor het diner? Ze hebben oesters, charcuterie, sliders en van de bbq serveren ze (voor 2 personen) braadstuk of een mooie vis (dagvangst). Als bijgerechten hebben ze gegrilde aubergine, pompoen, bietjes, frietjes en aardappeltjes. Klinkt wat mij betreft allemaal goed. Niet weer de zoveelste burgertent, niet weer het zoveelste hipster menu. Leuke, nieuwe gerechten met verrassende combinaties. Ik ben heel erg benieuwd!
Pacific
Pacific

Meer weten over Pacific Amsterdam? Of direct reserveren? Klik hier.
Wist je trouwens dat Bar Basquiat tegenwoordig Indisch serveert? Niet alleen de standaard saté maar er staan ook Rendang Fries op het menu. Zo lekker! En ben je al in West geweest bij Ramona?