Tugu Bali

Canggu mijn favoriete plek op Bali

Canggu is by far mijn favoriete plek op Bali. Waar hier drie jaar geleden nog niet zoveel te doen was en iedereen elke dag bij Betelnut en Crate Café zat is er nu een enorm aanbod aan nieuwe hotspots, hotels, beachclubs en hippe barretjes. Maar zonder net zo hectisch, chaotisch en soms vermoeiend te zijn zoals Seminyak. Wat mij betreft dus ideaal. Jalan Batu Bolong, Jalan Tanah Barak en Jalan Batu Mejan zijn de drie leukste en meest bekende straten waar het barst van de hippe tentjes en leuke winkeltjes dus bookmark die maar vast even.
Tugu Bali
Tugu Bali

Hotel Tugu Bali in Canggu qua locatie en luxe the best there is

Maar waar kan je het best een hotel boeken? Ik vind de area rondom The Lawn en dus Jalan Batu Bolong het aller leukste en zo kwam ik dus ook bij Tugu Bali terecht. Dit hotel zit recht tegenover de vetste beachclub The Lawm en aan de straat die vol zit met leuke tentjes en restaurantjes. Sowieso ideaal maar helemaal als je met kids bent want zo heb je dus geen scooter of taxi nodig en banjer overal relaxed in een paar minuten heen met de kinderwagen. Helemaal top.
Tugu Bali
Tugu Bali

Jalan Pantai Batu Bolong Canggu the place to be

Zoals ik al zei, Jalan Pantai Batu Bolong Canggu zou ik als uitgangspunt nemen als je een verblijf zoekt in Canggu. Dit is gewoon de leukste plek en vanuit hier zit je binnen tien minuten met de scooter of taxi op alle andere toffe spots. Ideaal dus. Je kunt hier extreem goed winkelen (serieus beter dan in New York), heerlijk naar de spa (Spring is een aanrader), leren surfen (ik weet een hele leuke en goede leraar dus laat even een berichtje achter als je een of meerdere surflessen wil nemen) en uiteraard mega goed eten. Het ene ontbijt tentje is nog hipper, cooler en mooier dan de ander. Twijfel je over hoe lang je hier wil blijven? Een dikke week zou ik het hier prima uithouden. Terwijl ik stiekem overal na drie à vier dagen wel ben uitgekeken.
Tugu Bali
Tugu Bali

Boek bij Tugu Bali prachtige kamers met privé zwembad en vijver

Hotel Tugu Bali is niet het goedkoopste hotel maar ik denk wel het mooiste. The Slow is helemaal nieuw en heeft een prachtig design, maar Tugu heeft gewoon meer weg van slapen in een eeuwenoud en super de luxe museum. De eigenaren zijn van Indische afkomst en overal zie je dat terug. Prachtige kunstwerken, ornamenten, schilderijen en beelden. Je kijkt je ogen uit. Rondom de kamers en de lobby heb je overal vijvers met enorme vissen en Yuki was de hele dag in de weer ze allemaal te voeren. Super leuk. De kamers hebben vaak een eigen zwembad maar er is ook een groot zwembad in het hotel zelf. Ideaal dus.
Tugu Bali
Tugu Bali

De lekkerste Indische maaltijd eet je bij Tugu Bali

Naast het extreem mooie Japanse restaurant Ji (echt een aanrader om hier een keer heel uitgebreid te gaan eten) kan je bij Tugu zelf ook heel goed Indisch eten. De koks toveren de lekkerste gerechten voor je op tafel en alles kan helemaal naar wens worden aangepast.
Tugu Bali

Ontbijten wanneer, waar en wat je maar wil? Bij Tugu Bali kan dat dus

Wat ik echt een mega uitvinding vond van Tugu Bali is dat je hier kan ontbijten wanneer, waar en wat je maar wil. Wij gingen dus elke ochtend met Yuuk naar een leuk hip tentje, dan lekker naar het strand of zwemmen in het zwembad en dan rond een uur of één bestelden we een dikke rijsttafel met verse sapjes en vers fruit als ontbijt op de kamer. Dan at Yuki wat rijst met kip en fruit en dan ging zij lekker slapen en zaten wij uitgebreid te lunchen aan ons zwembad. Ik bedoel, dat is toch echt vakantie? Wat een feest!
Tugu Bali
Tugu Bali

Hotel, museum, kookschool en een oase van rust in het populaire Canggu

Tugu Bali is het ideale familie hotel. Extreem goede service (neem je ouders hier gerust mee naartoe) niet ‘overhype’d zoals sommige hippe hotels, heel ruim opgezet, qua locatie perfect en er is een chauffeur bij het hotel die je naar het airport brengt of afzet bij restaurantjes of winkels (gratis). Wat een service echt geweldig! Ook hier hoef je door het hoge kunst gehalte niet bang te zijn dat het niks is voor met kleine kids want het tegendeel is waar. Ook Tugu Bali is enorm kindvriendelijk en niets is teveel gevraagd. Voor Yuki gingen alle deuren open en ze heeft hier dan ook zo enorm genoten!
Tugu Bali

Tugu is één van de beste en tevens meest prijzige hotels van Canggu. Het is elke euro meer dan waard, maar soms heb je geluk en dan zijn er goede deals te vinden. Ik heb de link even voor je opgezocht, dus kijk hier voor de prijzen en data voor Tugu Bali.

Meer weten over Tugu Bali? Klik hier.
Hippe hotspots in Canggu checken? Dit zijn mijn favo’s, klik hier voor het Best breakfast Bali artikel.
Benieuwd naar al mijn favoriete hotels op Bali en Gili? Klik dan hier voor het artikel Best hotels in Bali.