Bar Brouw

image

Vanaf september 2015 wordt Bar Brouw Rotisserie. Kip, burgers, G&T’s & biertjes. Meer info? Klik hier.

Bar Brouw
Mijn ubercoole buurtje Amsterdam Oost is weer een hotspot rijker. En wat voor een! Met een gigantisch terras vol in de zon op steenworp afstand van mijn huis, mijn favoriete kroeg en het park. Ideaal!

Als dochter van een slager kan je nooit genoeg vlees krijgen dus Bar Brouw kon de plank al bijna niet misslaan. En dat deden ze ook niet!

Het Beukenplein zit vol leuke hippe, gezellige tentjes en allemaal sinds dit jaar met een enorm terras. Je hoeft Oost dus niet meer uit! Want bij Bidou ga je eten voor de allerlekkerste truffel pizza’s, Bar Bukowski voor de broodjes, salades en de vrij-mi-bo, Henry’s is leverancier van de beste cocktails, Bij Maxwell moet je zijn voor de pupquiz, Het Ijsboefje voor het toetje en Bar Brouw voor een lekker stuk vlees. Het Beukenplein heeft het allemaal!

image

BROUW – SMOKED MEAT & CRAFT BEER
It’s all in the name. Gespecialiseerd in biologisch gerookt en langzaam gegaard varkensvlees en een hele rits aan wiskey’s en bieren. Op het menu staan onder andere ‘Pulled pork’ en ‘pork belly’ en deze worden minimaal twaalf uur gegaard in speciale rookovens. Hmmm…
De Brisket (een brisket wordt gesneden uit de borst van het rund) en de Pulled pork (langzaam gegaarde varkensschouder) waren een enorme verrassing. Doordat ze het vlees zo lang garen heeft het enorm veel smaak en is het super mals.

Side dishes, ik ben er nooit zo dol op. Ze vallen vaak tegen en voegen niets toe. Maar niet bij Bar Brouw! Wauw de coleslaw was verrukkelijk! Zo lekker dat we een extra portie bestelden want eten delen daar ben ik niet zo goed in.

Vega?
Dan kom je hier ook prima aan je trekken. De vega tortilla was erg lekker met veel groente en gesmolten kaas. Dus mocht je niet zo’n vleeseter zijn of zelfs anti dan kan je hier dus ook prima aanschuiven!

image

Op de inrichting is ook niets aan te merken. Het is de perfecte mix tussen hip/trendy en industrial/basic en alles bij elkaar geeft het een soort hip huiskamer gevoel.
Slim, want zo voel je je er in no time thuis en eet je er dus minimaal 1x per week!

Vorige week mijn vader meegenomen en hem verzekerd dat dit “echt wat voor hem is”. Want als oude slager, vleesliefhebber en bourgondier maak je hem niet zo blij met alle hippe shared dining concepten van tegenwoordig. Want: te weinig vlees en te kleine porties.
Zijn conclusie;
“dit is nou wat de mensen willen, een simpel lekker stuk vlees perfect bereid”.
Is goed pap, voortaan gaan we altijd hier eten 😉