Escobar

Ik leerde Roderick Kunst kennen toen ik voor het eerst ging eten bij Ron Gastrobar Oriental. Hij zorgde ervoor dat onze avond helemaal af was. Goede service, heerlijk eten en een gezellig praatje. Helemaal top dus. Hij opende samen met zijn collega Willem Alberts een nieuwe zaak in Amsterdam: Escobar. Tijd voor een etentje dus!
Escobar

Escobar is de leukste, hipste tapas bar van Amsterdam

Escobar is eigenlijk meer een Spaans restaurant dan een hippe tapasbar maar het heeft van beide wat weg. In het gebouw waar vroeger De Badcuyp zat, praktisch aan de Albert Cuyp en dus middenin De Pijp is deze Spaanse parel net geopend. Ron Blaauw heeft zich als culinair adviseur verbonden aan het restaurant en dat is heel goed uitgepakt, maar daarover strak meer. Roderick doet waar hij goed in is en zorgt dat alles in Escobar op rolletjes loopt en iedereen het naar zijn zin heeft. Laatst genoemde is dus verantwoordelijk voor de menukaart, de koks en alles wat met het eten te maken heeft. Een nauwe samenwerking en een gouden combinatie wat mij betreft.
Escobar

Het design en interieur van Escobar

Escobar is geïnspireerd op authentieke Spaanse bodega’s met een hippe twist. Je voelt bij binnenkomst de Spaanse gezelligheid maar stiekem is het een hele vette, strakke tent. Het keukenteam bestaat voornamelijk uit Spaanse chefs en dat vind ik altijd een fijn idee. Tapas eet je toch liever bij Spanjaarden, nietwaar? Alle gerechten hebben een Spaanse touch en je kunt hier terecht voor lunch, diner of een gezellige borrel met tapas achtige hapjes en mooie vleesgerechten om te delen. De sfeer is gezellig, het interieur hip en stoer, maar ook vrolijk door de vele kleuren en verschillende materialen en rond een uur of tien gaat de muziek een tandje harder en dan voelt het echt meer als uitgaan. Like!
Escobar

Mijn favo hapjes bij Escobar?

Oké ik ben dus écht mega fan van Escobar. Je kunt hier perfect heen voor een first date, gewoon voor een hapje en een drankje of als je met een grote groep wil eten en lekker wil blijven borrelen. De hapjes zijn in principe tapas en naast de usual suspects zoals calamaris fritos, albondigas, boquerones aux vinagre en jamon serrano hebben ze ook wat meer funky tapas en verschillende soorten ceviche. Maar de dingen die je absoluut moet bestellen zijn de Manchego kaas met kruiden (niet normaal zo lekker) en de crispy taco’s, ‘el pastor’, die zijn echt to die for. Hier zou ik er wel tien van lusten. Wat ook verrassend lekker was, was de knapperige kroepoek met ansjovis en een soort zoet sausje. Dit had ik zelf nooit (net als de taco’s) besteld, maar we hebben ons laten adviseren door Roderick en dat was dus een groot succes.
Escobar

Datenight of met een groepje lekker borrelen en doorzakken Escobar

Escobar is zo’n tent die eigenlijk voor elke gelegenheid leuk is. Voor een first date is ‘ie ideaal, maar ook gewoon voor een hapje met vriendinnen of je ouders of schoonouders. Je kunt naast kleine hapjes en tapas ook grotere gerechten bestellen (de kip piri piri is zeker een aanrader) of uitpakken en met z’n alle naast wat kleine tapa’s aan de Spaanse côte de boeuf (Black Angus of Holsteiner) gaan.

Escobar

Escobar krijgt van mij trouwens ook een plek in mijn top 5 favo borrelhotspots.
Ben je in De Pijp en wil je nog even shoppen voor je aan de borrel gaat? Check dan hier mijn Shoppen in De Pijp guide.

Escobar: Eerste Sweelinckstraat 10, 1073 CM Amsterdam.