De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam

Niets is zo kut dan met de kids lunchen op een overvol terras waar ze alleen maar kwaad kunnen en andere mensen lastig vallen met gegil, geren of gedoe. Daarom gaan we zo graag naar Zeeland want daar heb je fantastische kindvriendelijke hotspots met grote tuinen waar kids een balletje kunnen trappen, hangen er schommels aan bomen of hebben ze zelfs hele speeltuinen aan het terras. Echt fan-tas-tisch. Maar als het zo warm is als nu en je hebt de kids thuis en je wil toch even een broodje eten ‘s middags buiten de deur en je hebt geen zin om het hele circus in te pakken voor een picknick in het park dan kan je het best naar één van deze leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam!

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam

Om het je nóg makkelijker te maken heb ik ze ingedeeld per stadsdeel. Dat maakt het zoeken nog een stukje makkelijker. Mocht je nog goede tips hebben laat het ons vooral weten, want deze lijst is echt onmisbaar met het mooie weer! Net als onze lijst met plekken waar je buiten kunt zwemmen met kids in Amsterdam.

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam Oost

L’Osteria
L’Osteria zit aan het water aan de Korte Ouderkerkerdijk en dit is denk ik met stip de beste hotspot voor met kids. Of je hier nu komt lunchen of een hapje wil eten. Het terras grenst namelijk letterlijk áán een speeltuin met een gigantische zandbak, klimrekken en andere houten speelstellages. Zo ideaal. De speeltuin is omringd door een heg dus ze kunnen niet weglopen en jij zit prinsheerlijk met je wijntje en pastaatje in de zon. Helemaal top, niets meer aan doen.
De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam

Park / Hotel Arena
Dagelijks maken wij in het Oosterpark zeker twee rondjes speeltuin, eendjes voeren, schildpadden kijken en picknicken maar als we dan nog rond een uur of vijf een borreltje willen nemen kiezen we toch altijd voor Café PARK. De kids kunnen spelen bij de trappen of zich uitleven op de rotsen, klimmen over de boomstammen en ze zijn overal duidelijk in het zich vanaf het terras. Heel relaxed dus.

Café de Tropen
De Tropen heeft een groot terras maar ook een soort binnentuin waar vaak markten worden gehouden. Hier kan je rondom de vissenvijver een lekker plekje zoeken zodat de kids kunnen spelen en rennen en niemand verder last van de heeft.

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam Noord
De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam

Noorderlicht
Hier lunchte ik vaak toen ik nog in Noord werkte en als je met de kids een leuk fietstochtje wil maken is dit de ideale plek om een bOp dit mooie plekje kun je iedere dag vanaf 11.00 uur genieten van een kop koffie, lekkere lunch, borrel of avondmaaltijd. Er is bakkie koffie te drinken of een broodje te eten. Er is genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen en je raakt ze hier niet snel ‘kwijt’.

Pllek
Pllek is en blijft één van onze favorieten. Er zijn altijd enorm veel kinderactiviteiten maar ook al wordt er niets georganiseerd de kids vermaken zich hier prima. Rumor had is dat ze dicht moeten maar wij blijven hoop houden!
De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam

De IJ-kantine
Bij de Ij-Kantine zetten ze zomers een enorme zandbak aan de rand van het terras vol met schepjes en emmertjes zodat pa en ma lekker rustig kunnen borrelen of eten en de kids zich geen seconde hoeven te vervelen.

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam Centrum
De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam

Dignita Hoftuin
Vanaf de eerste dag dat Dignita hier opende ben ik geloof ik elke week wel geweest. De grote binnentuin is prachtig en naast lekker rustig werken of in de zon zitten kan je hier ook perfect lunchen met kinderen. Overal liggen loopfietjes en stepjes en binnen hebben ze een keukentje met boekjes en ander speelgoed. Echt ideaal, zomers en winter.
De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam Centrum

Artisplein
Café Plantage is redelijk kindonvriendelijk maar het Artisplein daarentegen is in de zomer vooral echt te gek. Ideale is dat ze overal picknicktafels hebben staan en je dus bijvoorbeeld bij Box Social broodjes kunt halen of bij de Pizzabakkers ijskoude biertjes en pizza’s en dan op het plein kunt picknicken. De kids rennen in hun zwembroekjes door de fontein en hebben de tijd van hun leven terwijl jullie eindelijk eens relaxed kunnen bijkletsen en rustig kunnen eten. Als toetje een ijsje bij Ijscuypje en iedereen heeft een topavond of middag!

Nel
Nel ligt middenin het centrum van Amsterdam en heeft een van de mooiste terrassen ongeveer aan de speeltuin van het Amstelveldje. Waar het Amstelveldje voor mij vroeger vooral stond voor keihard knallen tijdens Koninginnendag en GayPride kom ik hier nu meer met de kids voor de speeltuin. Ze hebben bij Nel trouwens ook een speciaal kindermenu met lunch- en avondgerechten, heel handig vooral voor kids die wat lastiger ‘mee eten’ met paps en mams.

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam Ijburg

Bij Storm
Bij Storm is een soort strandtent alleen zit ‘ie niet aan de zee. Wel is het er altijd lekker koel en ze hebben een trampoline. een glijbaan, schimmels en als het echt heel heet is overal opblaas zwembadjes staan! Echt ene feest voor de kids en dan dus automatisch ook voor de ouders.

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam West

De huiskamer van Rembrandt
Het Rembrandtpark is een prachtig park waar je heel leuk met de kids kunt wandelen en spelen. Tijd voor koffie of om even uit te rusten? De huiskamer van Rembrandt is wat mij betreft ook zonder kids één van de leukste plekken in Amsterdam West.

Terrasmus
Ideaal een gezellige tent aan het park.  Terrasmus zit in het Erasmuspark in stadsdeel Bos en Lommer en de ideale plek om even uit te rusten terwijl de kinderen lekker in het park spelen. Fijne menukaart met niet alleen maar ongezonde troep of snacks dus ook nog een beetje verantwoord. Heel fijn plekje!

De leukste kindvriendelijke terrassen van Amsterdam Zuid

Het Blauwe Theehuis
Het Blauwe Theehuis is tegenwoordig helemaal vernieuwd en nu je hier pizza’s kunt eten en halen is dit wat mij betreft een topplek voor met kids. Of je nu op het terras eet of de pizza’s meeneemt het park in.

Groot Melkhuis
Dit is meer een mega speeltuin dan een super hotspot maar hier ben je er in ieder geval van verzekerd dat de kids het fantastisch hebben. Wat mij betreft dus de ideale plek voor een ontbijtje of lunch in de zon.

De Vondeltuin
De Vondeltuin is een groot terras gelegen in het meest zuidelijk puntje van het Vondelpark en je kunt hier lekker een drankje drinken of een hapje eten, terwijl de kinderen in de tuin spelen.

Paviljoen Puur

Ken je Paviljoen Puur al? Deze geweldige zaak zit bij de Diemerdam en heeft een prachtige tuin waar de kids kunnen rondrennen, spelen en zelfs voetballen! Echt ideaal als je bijvoorbeeld met de hele familie gezellig wil lunchen en alle kids mee wil nemen. Die bouwen hun eigen feestje wel en zijn niemand tot last hier!

Ken je deze artikelen al met kidsproof hotspots in Amsterdam?
Weekendje weg met het hele gezin? Ken je deze 13 x bijzonder overnachten met kids lijst al? Zo te gek!
Weet je trouwens waar het barst van de kindvriendelijke terrassen en hotspots? Zeeland!