Buiten zwemmen met kids in Amsterdam

Ik verlang eigenlijk altijd direct naar het strand als het zo warm is in Amsterdam. Het kan zo broeierig zijn en aan zee heb je altijd een fris windje en kan je lekker afkoelen in de zee. Maar wist je dat je in Amsterdam ook waanzinnig veel te gekke plekken hebt om met (of zonder) de kids buiten te zwemmen? Van pierenbadje tot zwemmen in de Amstel, een plons nemen in het meer of op de fiets richting een waterspeelplaats. Voor een middag buiten zwemmen met kids in Amsterdam zijn er zoveel opties!

Buiten zwemmen met kids in Amsterdam
Buiten zwemmen met kids in Amsterdam

Het Oosterpark
In het Oosterpark heb je een groot pierenbadje zitten recht tegenover De Tropen. Het water wordt de hele dag door ververst, er zijn openbare toiletten en er is toezicht. Niet dat ze op je kinderen letten, maar ze houden de boel netjes en schoon en spreken kinderen aan die zich misdragen of gevaarlijk doen. Er is een leuk glijbaantje en een heel groot grasveld omheen. Echt ideaal! Je kunt een picknick halen bij Le Pain Quotidien dat zit op slechts een paar minuten lopen of je kunt wat halen bij The Generator Hostel of café De Tropen.

Entrepotdok
Mijn favoriet is toch wel het Entrepotdok. De steigers achter Artis waar je kunt zwemmen, suppen en bootje kunt varen. Met als uitzicht; Artis. Hoe gaaf!!

Ijburg
Wist je dat je heel lekker kunt zwemmen in het IJmeer? En dat het een soort van bijna echt zandstrand heeft? De ideale plek voor een plons!  Haas & Popi is een kindvriendelijk restaurant met een fijn terras dus je hoeft niet te slepen met koelboxen en zakken brood.

Vondelpark
Ook het Vondelpark (einde van de Kattenlaan) heeft net als het Oosterpark een heerlijk badje. Het Blauwe Theehuis doet tegenwoordig aan pizza’s en bier dus ook de picknick is zo geregeld!

Westerpark
In mijn studententijd woonde ik vlakbij het Westerpark waar ik elke zomer met mijn nichtjes speelde in het water. Ideaal voor kleine kinderen want niet heel diep, een mega groot grasveld, veel hotspots waar je eten en drinken kunt scoren dus ideaal om een warme zomermiddag af te koelen en lekker te zwemmen en spelen met de kids.

De Hoge Dijk
Dit is een recreatiegebied in Amsterdam Zuidoost met een grote speelsloot en zwemstrand. Iets massaler en niet zo heel erg in het centrum maar zeker een leuke optie.

Buiten zwemmen met kids in Amsterdam
Buiten zwemmen met kids in Amsterdam

Amsterdamse Bos
In het Amsterdamse Bos  heb je twee speelbaden. Beide baden hebben picknickbanken en er staat een kiosk waar je wat lekkers en drinken kunt scoren. Ook zijn er net als in het Oosterpark toiletten (inclusief babycare en mindervalidentoilet) en ze hebben speeltoestellen. Gegarandeerd succes!

Bellamyplein
Nieuw in Amsterdam West is de waterspeelpartij op het Bellamyplein vlakbij de Foodhallen. Leuk voor de kleintjes tot 4 jaar.

Gaasperplas
De waterspeelplaats bij de Gaasperplas is helemaal top. De kids kunnen op en in het water met de speeltoestellen spelen en er is zelfs een kabelbaan over het water. Ideaal als je ook wat oudere kinderen hebt die zich sneller vervelen bij een pierenbadje. Er is zelfs een soort mini strandje dus je krijgt hier instant een beetje een vakantie gevoel.

Artisplein
Voor locals vaste prik, het Artisplein. Kids rennen de hele dag in hun onderbroeken of blote billen door de fontein en ouders kijken vredig toe. Haal een paar pizza’s bij de Pizzabakkers om de hoek en je hebt een top middag of avond!

De Oeverlanden
Dit natuurgebied ligt rond de oevers van het Nieuwe Meer in Slotervaart. De Noordoever en de Oeverlanden zijn het populairst en hier kan je goed zwemmen in schoon water.

‘t Twiske
Bij ‘t Twiske heb je maar liefst zeven verschillende stranden en dus zwemplekken en je kunt er roeibootjes huren. Heel leuk.

Het Diemerpark
Hier ben ik zelf nog nooit geweest maar aan de oostkant van het park schijn je een klein strandje te hebben waar je perfect met kleine kids kunt spelen en zwemmen.

De Weesperzijde
Zwemmen in de Amstel blijft toch iets speciaals. Duik er op de hoogte van Bam Boa in dan kan je zodra er een plekje vrij is op het terras direct aanschuiven.

Sloterplas
Sloterplas heeft een groot watersportcentrum en je kon hier altijd goed zwemmen maar het schijnt dat de waterkwaliteit op dit moment heel slecht is dus check dat even!

Buiten zwemmen met kids in Amsterdam

Buiten zwemmen met kids in Amsterdam
Durgerdam
Vaak maken we als het lekker weer is een fietstochtje naar Durgerdam. Binnen 35 minuten ben je bij de jachthaven en vanaf alle steigers zie je mensen en kids het water in plonzen. Ideaal na een lekkere fietstocht.

Park Somerlust
Dit is zo’n leuke plek!! Het zit in de bocht van de Amstel bij de nieuwe woonwijk het Amstelkwartier. Je kunt het water in via een trap en overal zijn grasvelden waar je lekker kunt zonnen en spelen. L’ Osteria is de perfecte plek voor een pizza en wijntje.

Erasmuspark
Dit park in West heeft een eigen steiger waarvan je zo de Admiralengracht in kunt duiken en na het zwemmen loop je zo het terras van Terrasmus op. Top!

De Ouderkerkerplas
Lekker fietstochtje langs het water met als eindbestemming een zand en groenstrand. Helemaal top!
Hier vind je zowel een zandstrand als een groenstrand. Ga lekker op de fiets er heen, picknickspullen mee en maak er een uitje van!

Schinkeleilanden
Wij hebben hier vrienden wonen en achter het Olympisch Stadion bij de heuvel met gras kan je heel leuk picknicken en zwemmen. Er komen wel veel bootjes voorbij dus je moet wel oppassen maar het is een heerlijke zwemplek.

Andere plekken waar je kunt zwemmen zijn de Bogortuin op het Java-eiland naast de Verbindingsdam, de zwemsteiger op Borneo-eiland (Borneokade) of bijvoorbeeld de Levantkade.

Mis je een zwemplek? Laat het ons dan vooral weten!