Paviljoen Puur

Lunchen in Amsterdam maar dan met het gevoel alsof je op vakantie bent. Dat gevoel krijg je als je gaat lunchen bij Paviljoen Puur. Een soort instant vakantie gevoel. Het doet mij een beetje denken aan de leuke restaurantjes in Zeeland met een grote tuin rondom waar de kids kunnen rondrennen en spelen zonder iemand tot last te zijn.

Paviljoen Puur outdoor pop-uprestaurant in het groen
Paviljoen Puur

Parkeren kan je bij Puur voor de deur zonder problemen. Ze hebben een kleine parkeerplaats dus het is alles behalve ‘gedoe’. En gedoe wil je niet, helemaal niet mer drie kinderen. Lunchen in Amsterdam met drie kinderen is sowieso bijna altijd ‘gedoe’ behalve als je naar Puur gaat. Door Corona gaat het tegenwoordig even iets anders maar het idee blijft hetzelfde. Ze werken nu met een vast menu voor de lunch en het diner en je moet dit dus van te voren reserveren maar borrelhappen en taartjes kan je gewoon ter plekke bijbestellen.

Kindvriendelijk lunchen in Amsterdam
Paviljoen Puur

Puur ligt bij het Fort Diemerdam en heeft naast een beschut grasveldje waar de kids kunnen rondrennen, spelen of zelfs voetballen ook de mogelijkheid om zoals Yuki en Ravi het noemen “op avontuur te gaan”. Kleine heuvels op en af, oude bunkers die je kunt bekijken en paadjes ontdekken door het hoge gras. Dus pa en ma genieten van het weer en een glas bubbels en de kids rennen rond en vermaken zich in de mooie natuur of met meegebrachte speelgoedjes.

Op het menu staat een historische wandeling en veel ander lekkers
Paviljoen Puur

Het vaste menu bestond dit keer uit een heerlijke salade met rauwe tonijn, een vis of vlees (hoofd)gerecht en een kindermenu met een (echt) lekkere hamburger met frietjes en een ijsje. Het menu wisselt elke maand dus check dit even van te voren. Voor een driegangendiner betaal je € 37,50 p.p., een tweegangenlunch kost € 29,50 p.p. Maar wist je dat je er ook een wandeling kunt reserveren? Ben je ieuwsgierig naar de geschiedenis van Fort Diemerdam, meld je dan bij Historische Kring Diemen aan want zij organiseert regelmatig op zondag een wandeling van Fort Diemerdam naar kringenwetboederij De Zeehoeve. Tijdens de wandeling vertelt gids John Cuijpers alles wat er te weten valt over Fort Diemerdam en de functies van de verschillende bouwwerken, waaronder de munitiebunkers en geschutsopstelplaatsen. De wandeling duurt een uur en deelname is gratis.

Potje trouwen?
Paviljoen Puur

Ook dat kan hier heel goed. Bij Fort Diemerdam worden jaarlijks honderden feestjes gebouwd, waaronder een hoop bijzondere bruiloften. Maar deze zomer kun je er ook elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag aanschuiven voor een diner in een festivalachtige setting. En op zaterdag en zondag kan je, zoals wij dus deden ook zo komen lunchen. Heel leuk en echt een aanrader! Of je nu met of zonder kids bent. Weer eens wat anders dan een simpel broodje kaas of de zoveelste hipster tent in Amsterdam centrum.

Paviljoen Puur

Meer weten of direct reserveren? Klik hier voor de website van Paviljoen Puur.
Adres: Paviljoen Puur, Overdiemerweg 37, 1111 PP Diemen.