Cocktails by Ali Dedianko

Ali Dedianko is brand ambassador van Belvedere vodka. Ze reist de hele wereld over, heeft elke cocktailbar van binnen gezien, weet alles van vodka, smaken en mixen en haar main job is om cocktailshakers over de hele wereld de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Hoe cool. Ik moet eerlijk zeggen dat om 11.00 s’ochtends op een nuchtere maag vodka proeven redelijk heftig is… Maar eerlijk is eerlijk na een paar goede slokken wordt het vanzelf gezellig. En lekker. Ook puur. image4
Ali is super knap, sprankelend, energiek en very cool. Haar Amerikaanse accent, slanke postuur, stoere neusring en leuke grapjes geven je direct het gevoel dat je haar al jaren kent.
image1
Tijdens de Masterclass in Bar Ludwig werd ons uitgebreid verteld hoe Belvedere vodka wordt gemaakt en wat hier allemaal aan te pas komt. De vodka is bijvoorbeeld handgemaakt in kleine series van superieure kwaliteit. Als er ook maar één kleine oneffenheid wordt gevonden wordt de hele partij afgekeurd. Belvedere vodka wordt vier keer gedistilleerd waardoor de scherpe randjes eraf gaan en ik ‘m dus zo lekker vind. Deze exclusieve vodka is overladen met prijzen en is één van de beste vodka’s ter wereld.
image2

Wat ik vooral cool vond om te horen is dat in tegenstelling tot wat ik dacht, namelijk dat alle vodka’s met een smaakje gewoon kunstmatig worden toegevoegd dit bij de Belvedere Pink Grapefruit niet het geval is. Hier zit daadwerkelijk puur fruit in en niks wordt kunstmatig toegevoegd. Alles is 100% natuurlijk. Per fles zitten er 2,5 grapefruit in. Er komen dus geen kunstmatige geur kleur of smaakstoffen aan te pas. Dus puur, echt fruit. Sounds pretty good right?
image3
Na het “technische” verhaal hebben we de hele middag gezellig geluncht bij Nacional.
Heerlijke gepocheerde eitjes met zalm en frisse salades. En natuurlijk: cocktails.
IMG_6091

image5

Buiten het feit dat deze middag gewoon heel gezellig en lekker was, vond ik het ook echt leuk om meer te leren over vodka. Zonder gene kan ik toegeven dat ik het gewoon drink omdat het makkelijk is en je het overal mee kan mixen. Van welk merk het is, geen idee en dat maakt mij dan eerlijk gezegd niet uit. 
Tot vandaag.
Ik ben mij bewust van de kwaliteit van sommige vodka’s en van de manier waarop vodka geproduceerd wordt. Grappig detail is dat je vodka het best op kamertemperatuur kunt proeven omdat je dan echt de smaak proeft. Vandaar dat cheap ass vodka altijd uit de vriezer komt.

image8
Waar je volgens Ali de beste cocktails drinkt? In New York bij The Dead Rabbit 
En bij PDT (please don’t tell).

Ali gaat voor mij een Piña Colada new style cocktail ontwikkelen, zodra ik ‘m heb zal ik dit exclusieve recept met jullie delen. Wordt vervolgd!

image7