Coffee and Friends

Soms kom je in je eigen buurt opeens weer een parel tegen en dat zijn eigenlijk mijn favoriete ontdekkingen. Coffee and Friends is zo’n parel. Stiekem zijn ze al anderhalf jaar open en misschien is dit wel het best bewaarde geheim van de Czaar Peterstraat in Oost want ondanks dat het een piepklein tentje is, ze zitten de hele dag vol. De buurt weet ze dus goed te vinden en ik nu dus ook.
Coffee and Friends

Ontbijten met smoothiebowls bij Coffee and Friends

Sinds deze week hebben ze een nieuw menu en YASSS er staat naast een Acai bowl ook een Pittaya bowl op hun menu. Hier maak je mij heel erg blij mee want dat zijn mijn favoriete ontbijt gerechten. Mits ze goed gemaakt zijn… En dat doen ze hier! De Pittaya bowl heeft zowaar echt smaak en door het vleugje limoen (thnx to the Lemon Kitchen) wat er doorheen zit is dit de lekkerste dragonfruit bowl die ik ooit gegeten heb. Ook de Acai bowl (gemaakt van de beste bio acai) is heerlijk. Vers fruit, geroosterde boekweit en rozijntjes erover. Simpel maar zo lekker.
Coffee and Friends

Coffee to go

Je kan hier natuurlijk ook lekkere koffietjes halen en om het milieu een beetje te ontzien hebben ze een groot bord met stenen mokken aan de muur hangen. Buurtbewoners of mensen die in de buurt werken en hier dagelijks hun koffie of thee halen hebben hier dus hun eigen mok van thuis hangen. Hoe leuk!
Coffee and Friends

Gezellig en knus

De jongens die Coffee and Friends runnen zijn lief, gezellig en enorm gastvrij. Ze doen er alles aan om het de mensen aar de zin te maken en niets is teveel gevraagd. De sfeer is huiselijk maar de inrichting toch hip. Marmeren tafeltjes, een groen behangetje, overal bloemetjes en kaarsen. Echt gezellig. Zomers hebben ze een flink terras, maar mocht je s’ winters zin hebben in een peukie bij je koffie dan is het bankje voor het raam een heerlijke plek.

Amsterdam Oost barst natuurlijk van de hippe hotspots maar heb je eens zin in wat anders fiets dan een stukje om naar Coffee and Friends want dat is meer dan de moeite waard! Voor meer info en de website klik hier.

Trouwens deze smoothiebowls verdienen ook een plekje op de lijst met de mooiste ontbijtjes van Amsterdam, vind je niet? Zin om weg te kruipen bij het vuur? Check hier de leukste hotspots met een openhaard.