De beste poke bowls van Amsterdam

Na sushi en ramen is er een nieuwe food trend Amsterdam aan het veroveren en dat zijn poke bowls. Waar deze vroeger misschien nog alleen bestonden uit avocado en zalm en edamame boontjes heb je nu tientallen verschillende soorten creaties, toppings, formaten en mogelijkheden. Poke Perfect was de aller eerste maar hebben zij ook de beste poke bowls van Amsterdam?

De beste poke bowls van Amsterdam
De beste poke bowls van Amsterdam

Poke Perfect

Poke Perfect was de áller áller eerste. Hun kleine zaakje aan de Prinsengracht 502 liep binnen no time storm. Overuren draaiden ze in de keuken en niet lang daarna openden ze nieuwe vestigingen in de Kinkerstraat en op de Nieuwendijk en de Zuidas. Maar nog steeds is het overal extreem druk en dat komt niet alleen omdat het zulke leuke zaakjes zijn, maar ook omdat de bowls hier gewoon echt goed zijn. De toppings en ingrediënten zijn altijd vers en wat voor bowl je hier ook haalt deze ziet er altijd uit als een feestje. Je kunt hier kiezen uit bowls met rijst, quinoa of baby kale en de toppings zijn er gewoon teveel om op te noemen. Heel relaxed als je geen zin hebt in een broodje pindakaas ‘s middags op kantoor of als je ‘s avonds geen zin hebt om te koken. Ook te bestellen via verschillende bezorgservices.

Sushito

Sushito zit in De Pijp en Oud West maar opende onlangs ook in de Javastraat in Oost. Hun gevel en logo oogt een beetje ‘cheap’ en daardoor duurde het heel lang voor ik hier een bowl durfde te bestellen. Maar ga niet altijd op het uiterlijk af want Sushito is mijn favo poke bowl leverancier. Ik vind het leuk om zelf bowls samen te stellen maar Sushito is de enige met een voor mij perfecte bowl en dat is The Greenery. Die heeft gewoon alles wat ik wil in een bowl (oké als ik eerlijk ben bestel ik er af en toe extra mango bij) en als je dus haast hebt of brak bent en geen inspiratie hebt dan is dit gewoon heel simpel bestellen.

Temakery

Bij Temakery kwam ik altijd voor de sushi rolls (Wauw!!! wat zijn die hier lekker) Maar je kunt hier ook terecht voor poke bowls. Ze hebben een mooie vitrine waar je samen met je bowl maker langs loopt en zo je eigen poke bowl kunt samenstellen, maar je kunt ze uiteraard ook online bestellen.

Wiki Wiki

Wiki Wiki betekent in Hawaii oorspronkelijk ‘snel, snel’ maar deze pokebowls worden juist vol zorg, aandacht en liefde gemaakt. Wat ik zo leuk vind aan Wiki Wiki Poke is dat ze net even andere combinaties en smaken hebben. Zoals hoor ik je denken? Nou, dat zal ik je vertellen. De zalm met truffel pokebowl bijvoorbeeld. You feel me? Dat dacht ik al! Deze poke bowl is gevuld met zalm, sushi rijst, asperges, wortel, edamame, wakame, champignons en truffel mayo. Hoe lekker.

Zin in sushi?
Hier eet je de beste sushi van Amsterdam.