Shoppen in Haarlem

Haarlem is een te gekke stad! Naast leuke ontbijt en lunchtentjes kan je hier ook prima een middagje shoppen. Wat ik helemaal leuk vind aan Haarlem is dat je alles gemakkelijk kunt lopen. Als je de Grote Markt als centraal punt neemt kun je nooit verdwalen en vanaf daar loop je zo alle leuke straatjes in.

Mijn favo straten zijn De Grote Houtstraat, De Kleine Houtstraat en de Zijlstraat.

Haarlem staat bol van de mooie interieurzaken. Van kleine schattige winkeltjes met unieke items tot mooie grote speciaalzaken. Vooral de Gedempte Oude Gracht heeft heel veel mooie winkels voor de inrichting van je huis.
image4
Mijn favoriet is Meneer Frans / Van Duivenboden Interieur. Via de hoofdingang kom je binnen in de prachtige zaak van Van Duivenboden. Als je doorloopt en de binnentuin oversteekt kom je bij Meneer Frans. Net zo mooi ingericht en hier kan je heerlijk ontbijten en lunchen. Meer weten over Meneer Frans? Klik hier.

De Schatkamer
Dit is letterlijk een schatkamer vol prachtige interieur spullen. Ben je opzoek naar accessoires, stoelen, tafels, kasten of lampen? Ze hebben het allemaal. De Schatkamer zit aan de kant van het Spaarne op de Anegang 39.

Home & Living
Dit is een van mijn favorieten. Dit winkeltje zit aan de Kleine Houtstraat, op steenworp afstand van Bos. Dus als je even een kleine pitstop nodig hebt haal dan even een lekkere smoothie daar. Home & Living verkoopt alles voor in je huis en hun stijl is fantastisch.
Iets verderop in deze straat zit In de Hout, ook een super leuk winkeltje!

10653618_1568407686720695_329254990400557077_n

Mashed
Een nieuwe conceptstore aan de Kleine Houtstraat. Hier moet je heen! Meer weten over Mashed? Klik hier.

ID
Een super cool winkeltje aan de Schagchelstraat. Hier verkopen ze kleding van mooie merken zoals Second Female en Modstrom. Maar ze hebben nog veel meer.

Jutka & Riska
Een oude bekende uit Amsterdam, de vintage winkel van Jutka & Riska. Naast vintage shop je hier ook items van jonge designers!

IMG_0680

Sneak Up
Een hippe sneakershop in de Gierstraat. Hun collectie is veel cooler en uitgebreiden dan die van de ketens dus ben je opzoek naar een uniek exemplaar? Hier heengaan!

Number Nine
De Kleine Houtstraat is echt mijn favoriet. Number Nine verkoopt van alles dus als je toch in deze straat rondstruint mag je deze niet overslaan!

Levi’s Winkel
Een bijzondere winkel met een bijzonder verhaal. Hier moet je even binnenlopen.
IMG_8835
Daily
De parel van de Barteljorisstraat. Deze conceptstore is een feest! Prachtige winkel voor kleding, meubels, lampen, kaarsen, cadeaus en nog veel meer. En een hippe lunchroom. Love it!

Trek gekregen van al dat geshopt? Ga lunchen bij Anne&Max, Blender, Meneer Frans, Staal of Bar Wolkers!

Zin in een wijntje? Ga naar Klein Parijs.
Een leuke wijnbar waar je na een middag vol banjeren even heerlijk tot rust kunt komen! Wijntje, kaasplateau en even lekker uitrusten.
IMG_0361