Brouwerij Troost opent in Amsterdam Oost

Brouwerij Troost opent in Amsterdam Oost. Wat een geweldig nieuws! Heel binnenkort opent Troost hun derde vestiging en dan wel in Amsterdam Oost. Nu alleen nog een zaak in Noord en dan zitten ze in elk stadsdeel.

Brouwerij Troost opent in de Oostergasfabriek

De derde vestiging van Troost brouwerijen zal binnenkort openen in het oude politiebureau in de Oostergasfabriek. De oostergasfabriek waren de twee grote gashouders aan de Oranje-Vrijstaatkade 27. Een niet normaal gave locatie dus. En vlakbij hotspots zoals BAUT Paradijs en Poesiat & Kater.
Brouwerij Troost opent in Amsterdam Oost

Oostpoort krijgt nog een top brouwerij met terras

De nieuwe wijk Oostpoort ligt op het terrein van de voormalige Oostergasfabriek. Oostpoort staat nu vooral bekend om de leuke winkeltjes en gezellige zaakjes aan het water, maar binnenkort komt er dus nog veel meer. Brouwerij Poesiat & Kater nam zijn intrek een tijd geleden in het oude dierenasiel en over een aantal maanden krijgt Oostpoort dus nog een bier hotspot. Vroeger zorgde de Oostergasfabriek samen met de Westergasfabriek voor het grootste deel van de gastoevoer in Amsterdam en tegenwoordig hebben ze beide dus een andere functie. Beide fabrieken zijn ontworpen door architect Gosschalk en ik vind het leuk dat we voor dit soort oude gebouwen nieuwe functies bedenken.

Gooi die tap maar open!

Wanneer Troost zijn deuren en tap zal openen is nog onbekend want er wordt op dit moment nog keihard geklust. Maar zodra we meer weten zijn jullie de eerste die het horen!

Foto via Brouwerij Troost Facebook.