Box Sociaal

Box Sociaal opende twee weken geleden heel stilletjes zijn deuren tegenover Artis. Hoera hoor ik met mij alle “hippe” jonge moeders denken! Dan hoeven we niet meer naar die kind onvriendelijke *#%^*@# tent De Plantage. Vanmorgen fietste ik met Yuki na een bezoek aan Artis hangry naar huis en hoorde mijzelf klagen over het feit dat hier eigenlijk een leuk, hip, gezellig en lekker ontbijttentje moet komen waar je ook met kids even wat kunt eten. En daar was opeens Box Sociaal. Op het hoekje naast die beetje aparte koffiezaak die er al honderd jaar zit. Dat moest ik checken.
Box Sociaal

Australian Style breakfast and brunch bij Box Sociaal

Na wat onderzoek in Insta wist ik direct, hier moet ik morgen heen. Zo gezegd zo gedaan. Vriendin A en ik gingen hier een ochtend werken en de menukaart testen en dat beviel ons meer dan prima. Dikke prima zelfs. Bij de woorden Australian style brunch moet ik meteen denken aan toppers van hotspots zoals Drovers Dog, Bakers & Roasters en Little Collins. Over de top gerechten, aparte smaken, prachtige creaties en niks geen broodje kaas. Anders dan anders is een understatement hier en dat zal iedereen beamen. En dat maakt die Australian style brunches ook zo fantastisch. Op het menu bij Box Sociaal staan goddelijke matcha latte’s, een Bondi breakfast bowl met banaan, aardbei, organic yoghurt en cocos, een stroopwafel wafel (OMG), een niet normaal lekkere after club sandiwch met huisgemaakte sambal mayo, de lekkerste eggs Benny, een quinoa salade, een soort van tosti maar dan mega lekker die ze The toast face grillah noemen en uiteraard een dikke beef burger. Het menu is extreem uitgebreid en er staat voor ieder wat wils op. Of je nu op de gezonde tour bent of juist zin hebt in een mega kater ontbijt. Ook voor de kids is er een leuk klein menu met een bakje yoghurt met fruit, een mini breakfast bowl met homemade macadamia muesli, een geroosterde boterham met hagelsalg, jam of pindakaas en een mini stroopwafel wafel met seizoensfruit en noten. Hoe bedoel je kindvriendelijk!? Ze hebben ook een kinderstoel en babyccino’s en uiteraard verse sappen. Met het eten zit het bij Box Sociaal dus wel goed.
Box Sociaal

Bij Box Sociaal kan je de hele dag en avond terecht

Maar Box Sociaal is dus niet alleen ideaal voor een early coffee, ontbijt of brunch. Je kunt hier ook heel goed borrelen met zogenaamde ‘Shnex’. Ze hebben homemade crunchy mac ‘n cheese balls met huisgemaakte ketchup op hun Shnex menu staan maar ook Holtkamp bitterballen, salt and pepper squid met huisgemaakte mayo en lime, een lekkere kaasplank en charcuterie van Brandt en Levie. ‘S avonds een hapje eten? Er staan salades, burgers, kip en aubergine en een visje op het menu en voor de vega’s een grote zoete aardappel uit de oven met huisgemaakte (ja weer huisgemaakt want álles is hier huisgemaakt) yoghurtsaus en zwarte quinoa. Lekker blijven hangen en gewoon biertjes drinken? Ook dat kan! Ze hebben zeven signature cocktails op de menukaart staan, de Stroopwafel espresso Martini trekt vooral mijn aandacht, wat klinkt dát goed. Maar ze hebben ook veel lokale biertjes en ‘natural wines’.  Ze zijn elke dag open van 09:00 tot 23:00 dus je kunt dit direct bestempelen als de nieuwe buurtkroeg of allday hangout die we hier zo nodig hadden.
Box Sociaal

Gezellig, huiselijk en stoer is de inrichting van Box Sociaal

Het zaakje valt van buiten niet heel erg op, maar de gezellige bar in het raam trekt toch veel bekijks. Buiten staat ook een leuk bankje en daar ga ik straks heerlijk een koffietje drinken als ze zon gaat schijnen. Binnen is het gezellig met veel hout en natuurlijke materialen. Overal mooie planten en een lange bar. Een grote tafel in het midden waar je met bekenden, buren of onbekenden lekker kunt aanschuiven en de vide is ideaal voor als je een afspraak hebt en wat meer privacy wil of als je rustig met je laptop wil werken zonder in de weg te zitten. Box Sociaal is absoluut geen ‘wijven tent’ dus je kan je lover of date hier gerust mee naartoe nemen.
Box Sociaal

Box Social welkom in de Plantagebuurt we are so happy to have you guys!
Adres: Plantage Middenlaan 30a
Openingstijden: elke dag van 0900 tot 2300
Voor meer info klik hier voor de website.