Boi Boi

Ik ben dol op Thailand en Thais eten en minimaal eens per week halen we dan ook ergens een lekkere curry of een mega menu vol Thaise gerechten. Meestal halen we Thais want er bestond tot de opening van Boi Boi nog niet echt een Thai waar je ook leuk en gezellig zit. Laat staan een Thai met een geweldig terras én lekkere wijn! Boi Boi has it all.

Boi Boi betekent vaak in het Thais en dat klopt, want ben je hier eenmaal een keer geweest dan kom je heel vaak terug. Op een van de laatste hoeken van de Dapperstraat zit deze hippe Thaise hotspot. De ramen zijn allemaal vol geklad met coole teksten en gave tekeningen (unicorn powerrrrr) dus Boi Boi is niet te missen.
Boi Boi
De inrichting is simpel maar toch hip en ondanks dat het er niet uitziet als een traditioneel Thais eethuis verliest het niet de Thaise charme. Denk aan nummertjes op de stoelen en barkrukken, gouden ananassen, verse bloemen en letterbakken met #ThaiFoodPorn. Creatief, leuk en een beetje gek.

Boi Boi

Chef Kay komt oorspronkelijk uit Laos en na jaren bij Bird gewerkt ze hebben werd het tijd voor zijn eigen Thai food café. Ruim een jaar is Boi Boi nu open en de zaak is een groot succes. Niet alleen mensen uit de buurt maar vanuit heel Amsterdam komen mensen voor het eten. Naast de weekmenu’s van 10 euro staat de kaart vol met klassiekers en minder bekende gerechten.
Boi Boi

Zin in een biertje maar wil je eens wat anders dan bitterballen? Het Boi Boi plankje biedt de uitkomst. Het terras heeft tot de zon ondergaat een zonnetje dus hier zit je tot begin oktober rond borreltijd helemaal goed. Naast lokale en Aziatische biertjes hebben ze ook een indrukwekkende wijnkaart. Het zou niet bij mij opkomen om een rode wijn te bestellen bij een Thai maar op advies van de eigenaar hebben we dit toch gedaan en wat een succes!
Boi Boi

Wijnimporteur Gallizia van de gelijknamige hotspot op de Javastraat verzorgt hier de wijnen en ik kan je vertellen deze ‘chilled red’ is echt een aanrader bij je pittige Thaise curry! Ik vond ‘m zelfs zo lekker dat ik direct een doosje heb besteld. Deze Venezia Giulia geeft een hapje eten bij de Thai een extra dimensie, want zo voelt het toch meteen meer als een gezellig etentje in plaats van een vlugge hap.
Boi Boi

Maar ook voor een vlugge hap kan je hier natuurlijk terecht. De papaya salade is de lekkerste van Amsterdam, de groene curry met kip zit vol malse kip, heerlijke knapperige groente en is lekker pittig. De mango sticky rice wordt hier gemaakt met wilde rijst en dat geeft naast een extra bite ook een gezonde twist aan dit toetje. Like!
Boi Boi
bes thai amsterdam Boi Boi
Boi Boi is en blijft mijn favoriete Thai in Amsterdam. Waarom? Alles klopt hier gewoon. Het eten is goed, het personeel is vriendelijk, de koks zijn allemaal echte Thai of uit Laos, het eten is altijd vers en goed en de zaak ziet eruit als een echte Amsterdamse hotspot. Meer Thaise toppers checken? Klik hier voor de lijst met beste Thaise restaurants in Amsterdam.
Boi Boi Amsterdam thai
Boi Boi Amsterdam