Bo Nam

Whoop Whoop! Er zit een gloednieuwe place to be in De Lange Leidsedwarsstraat: Bo Nam. Deze Aziatische hipster hotspot schijnt het helemaal te gaan worden. Op het menu staan heel veel lekkere Aziatische starters. Denk aan sashimi, steak tartare asian style, oesters en pineapple salad. Als hoofdgerecht kan je hier heerlijke Pho Bo Nam bestellen (noodle soup) maar ze hebben ook gegrilde vis, spareribs en Vietnamese slow cooked beef stew.
Bo Nam
Mijn favoriet was by far de Vietnamese loempia gevuld met groente, kip en in een super krokant en niet te vettig jasje. Daarna rol je de loempia in een blaadje sla, doe je er wat munt en andere kruiden bij en doop je ‘m in de saus. Goddelijk. Maar ook de Imperial Rolls, de spareribs en de Market Rolls zijn tha bomb.
Bo Nam

Bo Nam is dus een Vietnamese bistro in de oude bekende Bo Cinq. Een hipster tent in een ‘tourist trap area’ maar waar geen toerist naar binnen durft. Bo Nam ziet er veel te chique en underground uit, dus de dagjesmensen en toeristen lopen deze hotspot massaal voorbij. En dat is fijn, want zo kan de ‘normale’ Amsterdammer hier elke avond heerlijk een hapje eten. Bo Cinq gaat trouwens sluiten en maakt plaats voor De Biertuin Prinsengracht. Hou ook deze spot in de gaten, want dit wordt een toppertje.

Bo Nam doet een beetje denken aan Chow, maar Casper Reinders heeft voor deze zaak een Champions League team bij elkaar gezocht dus dit kan niet mislukken. Het team bestaat onder andere uit de heren achter Dynasty, Woo Bros (mijn favoriet) en Lion Noir. Now that’s what we call a dream team.
Bo Nam

Reserveren? Dat doe je hier.
Opzoek naar meer hotspots in de buurt? Klik hier voor de lijst met leukste hotspots in het centrum.

-Oktober, 2016 MyTravelBoektje