Best restaurants Marbella

Marbella barst van de restaurants, maar wat zijn nou de beste restaurants van Marbella? Ik heb een aantal van mijn favorieten in een lijstje gezet. Altijd handig!

Best restaurants Marbella
Best restaurants Marbella


Nikki Beach

Nikki Beach staat bekend om de fantastische lunches en party’s op zondag, maar wat mensen vaak vergeten is dat je hier ook echt onwijs goed kunt eten. De service is geweldig en alle gerechten zien er prachtig uit en nog nooit was hier iets niet lekker. Met stip op een? De sushi, by far Marbella’s best!
Nikki Beach Marbella

UNI
UNI is het nieuwste restaurant in het Puente Romano hotel en direct ook het lekkerste. De menukaart bestaat uit Japanse en Peruaanse gerechten en het is een mix van sushi, Wagayu beef, ceviche en de aller lekkerste tonijn en zalm tiraditos (een soort mini taco’s). Ook schenken ze prachtige wijnen en heerlijke cocktails. Nog zin om te feesten? Rond twaalf uur opent de club en daar kan je door tot in de vroege uurtjes.
Uni

Casanis
Casanis is een van de leukste tentjes in Marbella Old Town. Ze hebben een klein en gezellig zaakje in een van de knusse Spaanse straatjes en een piepklein terrasje. Heerlijke steak tartare en andere Franse klassiekers.  Ze hebben sinds dit jaar ook een restaurant aan het strand Casanis a la Plage, ook heel leuk!
Best restaurants Marbella

Los Bandidos
Mijn favo restaurant in Puerto Banus. Een Franse bistro aan de haven met een gezellig terras en heerlijke steak tartare. Niet goedkoop maar je zit hier heel leuk en het eten is altijd goed. Daarbij is niks echt goedkoop in deze area en zitten er mega veel tourist traps, dus wil je verzekerd zijn van een leuke avond met goed eten reserveer dan bij Los Bandidos. Ook met grote groepen kan je hier terecht, ze zetten dan alle tafels aan elkaar op het terras en dat zit je dus eigenlijk het leukst.
Best restaurants Marbella
Zozoi
Een gezellig, knus tentje wat niet zo bekend is in Marbella maar waar je wel altijd heel lekker eet. Ze hebben hier werkelijk van alles. Pizza, pasta, vis, vlees, salades en ceviche.
Los Bandidos puerto banus

Casanis a la plage
Casanis a la plage is een nieuwe strandtent naast het prachtige hotel Estrella del Mar en heeft zoals je op de foto kunt zien een prachtig terras waar je de zon zo in de zee kunt zien zakken. Daarnaast hebben ze een uitgebreide menukaart met allerlei Franse en Mediterraanse gerechten en een gezellige beach bar.
Best restaurants Marbella

Da Bruno
Da Bruno is een van de bekendste Italianen in Marbella en hebben verschillende zaken. De leukste vind ik Da Bruno Cabopino en die is gelijk ook mega handig voor met kids want hier zit een speeltuin bij. De kaart is gigantisch en bestaat uit heerlijke pasta’s, veel vlees, pizza’s (de pizza Da Bruno met truffel is heerlijk), antipasti en visgerechten. De bediening is supersnel en altijd vrolijk en alles kan en mag hier altijd.
Best restaurants Marbella

The Beach House
De strandtent The Beach House is een begrip in Marbella bij jong en oud. Overdag chill je hier heerlijk aan het strand en ‘s avonds kan je hier heerlijk eten. Ze hebben een aparte bar voor de mensen die vanaf het strand komen (daar kan je gewoon in bikini rondlopen) want het restaurant is een tikkeltje ‘chique’. Op zondag gaat het hier regelmatig los en er speelt af en toe een dj of band. Het eten is heerlijk en de bediening goed.

La Moraga
Tapas eten in het centrumbij Puerto Banus? La Moraga is een tapastent waar je niet alleen de Spaanse klassiekers kunt krijgen maar ook de wat ‘verhipde’ versie van dit Spaanse borrelhapje. Kleine burgertjes, tortilla’s, Spaanse kroketjes, gazpacho, steak tartare en er staan zelfs gerechten met quinoa op de kaart.

Picasso
De goedkoopste en best lopende pizzaria van heel Puerto Banus en Marbella. Vanaf een uur of zes vormt zich hier een rij en tot na middernacht zit het hier stampend vol. Waarom? Simpel. Het eten is goed, de bediening snel en het is super betaalbaar. En dat laatste is nogal schaars hier in de haven.
Los Bandidos puerto banus

Nao – Olivia Valere
Nao is de nieuwste hotspot van Marbella en schijnt he-le-maal de bomb te zijn. Helaas was deze al gesloten toen wij hier waren dus deze staat op het lijstje voor volgend jaar zomer.
Best restaurants marbella
Aderezzo
Aderezzo is mijn nieuwste ontdekking en zit in Marbella Old Town op een hoekje in een van de zijstraatjes van het Sinaasappelpleintje. We liepen hier langs en de tafeltjes op het terras zagen er zo leuk gedekt uit dat we direct gingen zitten. En wauw! Wat een verrassing. Op het menu stonden allerlei lekkere dingen en het ene na het andere gerecht wat uitgeserveerd werd was prachtig om te zien en waanzinnig lekker. Later kwamen we erachter dat de eigenaar van Aderezzo ook een Michelinsterren restaurant heeft (Skina) dus die weet wel hoe hij een restaurant moet runnen.
Best restaurants marbella

Finca Besaya
Finca Besaya is een van de meest romantische restaurants van Marbella. Het is van oorsprong een oude boerderij die is omgetoverd tot restaurant en waar in het weekend ‘s nachts vele clubavonden zijn. Dj’s, saxofonisten en dansen tot de zon opkomt.
Best restaurants Marbella
La Milla
In het Puente Romano hotel zit op het strand de beachclub La Milla en hier kan je overdag en ‘s avonds heel leuk en lekker eten. Heerlijke paella, tonijn tartaar, mooie salades en hele goede cocktails. Beetje fancy, maar ook prima met kids want het zit letterlijk aan het strand dus die kunnen lekker ravotten en rondrennen zonder dat iemand er last van heeft.
Best restaurants Marbella

Meer tips? Check hier de best beaches van Marbella.