Best Beaches Marbella

Marbella heeft verschillende area’s en langs de hele kust zitten goeie beachclubs. Het hangt er vaak een beetje vanaf waar je zit naar welke beachclub je gaat maar als je een paar weken in Marbella bent is het wel leuk om af en toe iets langer in de auto te zitten en eens iets anders te proberen. Maar wat zijn nou echt de leukste strandtenten van Marbella? Check hier mijn lijst met Best Beaches Marbella;
Best Beaches Marbella

Dit is mijn lijst met Best Beaches Marbella

South Beach Marbella

Tussen Puerto Banus en Elviria Beach zitten een aantal hele leuke stranden. Op dit stukje heb ik slechts één favoriet. Dit is een gezellige, mooie strandtent bij Playa Las Chapas. Grote witte bedden, overal mooi gedekte tafeltjes en heel vaak een feestje. De perfecte strandtent voor hippe ouders met kids! Meer weten? Klik hier.
IMG_9249

Macaao Beachclub

En stuk verderop voorbij Puerto Banus zit San Pedro en daar zit Chiringuito Macaao. Macaao staat bekend om de goede lunch. Dus hier zit je sowieso goed. Macaao is van Belgen en die weten wel wat lekker is. Grote salades, heerlijke steak tartare, hamburgers en vis. Daarnaast zit je hier ook nog eens heel erg leuk dus echt een aanrader.
best beaches marbella

Trocadero Playa

In de buurt van The Golden Mile en het geweldige Puente Romano Hotel zit een andere favoriet. Super bekend en tout hip en bekend Nederland zit hier dan ook altijd. Dit is zeker een van mijn favoriete strandtenten en hier kan je ook de hele dag terecht. Ontbijt, lunch, drankjes en diner. Dus even een dagje ergens anders hangen? Trocadero Playa!
trocadero playa beach marbella

Sylt

Tussen Siroko Beach en The Beach House in Elviria zit Beachclub Sylt. Ook wel bekend van de MTV serie ‘ex on the beach’. Oké dat is misschien niet de beste reclame, maar Sylt is echt een super leuk tentje. Beachclub Sylt is nog redelijk nieuw en zit in Elviria op loopafstand van The Beach House en Nikki Beach. Een laagdrempelige trendy strandtent, leuk voor elke dag. Ze zijn beroemd om hun lekkere cocktails en ontbijtjes en je zit er heerlijk beschut. Vaak draait er live een dj lekkere loungeplaatjes (niet irritant hard, gewoon echt chill). Als je geen zin hebt in Oceans Club of Nikki Beach maar je wil toch een beetje de hipster uithangen is dit de ideale spot!
Best Beaches Marbella

Nikki Beach

On Sundays we do Nikki. Oké je kunt hier elke dag natuurlijk prima chillen en lunchen maar Nikki’s Sundays zijn gewoon the best of the best. Tout fancy Marbella zit hier elke zondag. Want dan gaat het hier écht los. Uiteraard is het altijd een feest bij Nikki Beach maar de zondagen zijn legendarisch. Reserveer een tafeltje voor de lunch rond 16:00 en je hebt een fantastische middag en avond!
IMG_9095

The Beach House

The Beach House is een hele bekende en al jaren dé lunch beachclub van Marbella voor mensen die Nikki Beach een beetje too much vinden. Deze beachclub zit vlakbij Nikki Beach in Elviria maar is totaal niet met elkaar te vergelijken. The Beach House heeft ook goede feestjes, daar niet van, maar het is een heel ander soort tent. Een tikkeltje chique (niet in bikini aan tafel) en geliefd bij ouders met kids en een hoop Engelsen. Je kunt hier heerlijk en heel uitgebreid lunchen, maar sinds een tijdje hebben ze ook een soort beach bar waar je wel in bikini een broodje kunt eten. Niet goedkoop, maar ook één van mijn favorieten. En ook op zondag zijn hier vaak hele gezellige feestjes. Dj, band, oudjes die op de tafel dansen, één groot feest ook dus! Alleen net een tikkeltje minder plat dan Nikki Beach.
Best Beaches Marbella

Perla Blanca

Geen zin in een dure lunch maar wil je liever iets meer local style op het strand liggen en lekker paella of schnitzel of een simpel pastaatje of gamba’s eten? Ga dan naar Perla Blanca. Zin om lekker paella te eten aan het strand? Neem dan een bedje bij Perla Blanca en ga daar rond 16:00 uitgebreid paella eten. Dit is een typisch Spaanse strandtent, nothing fancy, gewoon simpel. Ook ‘s avonds kan je hier prima eten terwijl de kids rondrennen op het strand. Ideaal en een stuk gunstiger voor je bankrekening van bijvoorbeeld The Beach House en Nikki Beach.
Best Beaches Marbella

La plage Casanis

De gaafste nieuwkomer in de lijst van Best Beaches Marbella is toch wel Casanis a la plage. Vorig jaar is deze prachtige zaak helemaal vernield door de storm, maar dit jaar zijn ze terug. En hoé. Nog beter, mooier, cooler en gaver dan de eerste versie. La plage Casanis zit in Elviria en vlakbij het hotel Estrella del Mar en Beachclub Sylt. Het is een waanzinnig mooi restaurant met heerlijke wijnen, prachtige gerechten en heerlijke lounge bedden. Ik denk dat dit wel mijn grootste favoriet is. Naast gerechten zoals oesters, steak tartare en aziatische slades hebben ze ook verschillende soorten paella en prachtige vlees en vis gerechten. Dit is een absolute must go guys! Ben je in de oude stad, Marbella Old Town en wil je een hapje eten? Ook dan is Casanis een dikke aanrader.
Photocredits: Casanis a la Plage Facebook.
Best Beaches Marbella

Best Beaches Marbella

La Milla

Puente Romano heeft naast mijn favo ontbijt tentje Rachel’s eco deli ook een prachtige strandtent. La Milla is een begrip in Marbella en ook hier zitten veel bekende Nederlanders, sterren en andere rich & famous die worden afgewisseld door ouders met kids. Een prima mix, totaal niet goedkoop (maar dat is weinig in Marbella laten we eerlijk zijn) maar hier lunchen en chillen is altijd een feestje.
Meer Marbella tips? Klik hier.
Best Beaches Marbella