Best Breakfast Barcelona

Barcelona is een van mijn favo citytrip steden aller tijden. Zelfs als je maar 2 dagen hebt is Barca perfect om te doen. Toen ik hier woonde miste ik slechts één ding: hippe, trendy, coole, organic ontbijt en lunch hotspots. Die bestonden gewoon NIET. Het enige wat je kon krijgen s’ochtends waren churros of pan con tomate. Heerlijk. Maar niet 6 maanden lang. Ik wilde lekker knapperig zuurdesembrood met beleg, yoghurt met granola en fruit, buckwheat pancakes, acai na tigela en ga zo maar door.
Tijdens een tripje vier jaar geleden ontdekte ik Woki Organic Market en dit was (toen nog) de enige chille ontbijt hotspot die je kon vinden. Maar:

Times are changing… Het heeft even geduurd maar ook Spanje is in de ban van ‘healthy, organic, trendy & cool hotspots’ Yesss we like! Om je de moeite te besparen heb ik een aantal te gekke hotspots voor je op een rijtje gezet. Zo kan je elke dag ergens anders ontbijten en is de één nog lekkerder dan de ander.
Tropico Healthy Hotspot Barcelona best breakfast
Tropico
Buiten het feit dat ze hier de aller mooiste en lekkerste gezonde smoothies hebben, is Tropico verder nog meer heel leuk. In de upcoming wijk El Raval zit deze healthy hotspot en in tegenstelling tot de meeste ontbijt en lunchtentjes in Barca is Tropico wel redelijk groot. Er is dus altijd wel een lekker plekje en ontbijten, lunchen en brunchen kan je hier als de beste. Ik heb de halve kaart getest en alles was even lekker en zag er even prachtig uit. Tropico mag je absoluut niet missen als je in Barca bent!
best breakfast barcelona tropico el raval

Flax & Kale
Flax & Kale is hip, cool en super gezond. Naast heerlijke guilty pleasures hebben ze ook gezondere variante op ongezonde dingen. Zoals de spelt en vegan croissant, quinoa blueberry muffins en glutenvrije cakes.
Maar ze hebben nog veel meer. Zo staat er een Acai bowl op het menu (yeahh!!) maar ook de royal coconut milk parfait moet je proberen. Huisgemaakte cocosmelk yoghurt met fruit en granola. Echt super healthy doen? Er staat een apple green amazonia bowl op het menu, die is én super lekker én super gezond!

Maar er staan ook broodjes, eieren en ander lekkers op het menu, dus ook voor met the BF een ideale ontbijt hotspot! Ook hebben ze een schattig terrasje, dus buiten ontbijten in de zon kan ook.
12046959_998545370166787_7562190575933055576_n
Foto credits: F&K Facebook.

Late lunch? Er staan heerlijke salades, fltabread pizza’s, soepen en pasta’s op het menu. Ontbijt: ma tm vrij van 09:00 tot 12:00 en brunch za en zo van 10:00 tot 17:00. Meer weten? Klik hier voor heerlijke foto’s van Flax & Kale.
Adres: Carrer dels Tallers 74.

Brunch en Cake Best Breakfast Barcelona
Brunch & Cake
Één van mijn favorieten. Waarom? Ten eerste omdat het een super leuk en gezellig tentje is. Met een beetje geluk krijg je een lekker plekje buiten in de zon te pakken, maar ook binnen zit je goed. En ten tweede omdat het eten echt mega lekker is. Wafels met gepocheerde eieren, bananabread met omgekeerde ijshoorntjes en vers fruit, bagels, verse cocosnoten, goede koffie verkeerd, cupcakes, verse smoothies, pancakes, acai bowls, roerei met zalm, salades en oatmeal met gebakken banaan. Als je één ontbijtje hebt in Barca dan zou ik gaan voor Brunch & Cake. Nog niet overtuigd? Check hier de foto’s op hun Facebook pagina. Wedden dat je gaat?
Adres: Carrer d’Enric Granados 19
Best breakfast Barcelona Brunch and Cake
The Juice House
Robust houten tafels, brick walls, vazen vol wilde bloemen en een ontbijt kaart waar je van droomt. De perfecte mix tussen broodjes, acai bowls, chia pudding, yoghurt met granola, verse juices, chia pancakes, spelt croissantjes, tosti’s en tapas. Check hier hun Facebook page.
Adres: Carrer del Parlament 12

Teresa’s Juicery
Juice Brothers meets The Cold Pressed Juicery en dan in Barcelona. Deze juicery zit in hetzelfde pand als Flax & Kale dus deze 2 kun je goed combineren. Perfect voor een take away healthy slowjuice of om bij je ontbijtje te bestellen. Inspiratie opdoen? Klik hier.
Adres: Carrer dels Tallers 74.

OhBo Barcelona breakfast lunch hotspots
Foto credits: Olga Planas.

OhBo organic cafe
Elke dag open vanaf 08:00 en in het weekend vanaf 09:00 uur. Ontbijtjes, lunch, brunch en diner. Hip, cool en stoer design en een heerlijke menukaart. Een mix van eitjes met zalm, pancakes, salades, soepen en heerlijke bio burgers. Bekijk hier de OhBo Facebook pagina.
Adres: Calle Doctor Fleming 15.

Lo&Lo Juicing
Naast talloze, heerlijke en gezonde sappen hebben ze ook yoghurt bowls, acai bowls en chiapudding bowls. Muffins, powerballs, salades en zelfgemaakte bonbons. Alles is ook mee te nemen naar het strand, dus alle ingrediënten zijn hier aanwezig voor een beach picknick.
Adres: Calle Bretón de los Herreros 4.

Federal cafe
Na Madrid heeft ook Barcelona een Federal cafe, twee zelfs! Één in ‘el barrio Gothico’ (Passatge de la Pau 11) en ééntje in San Antoni (C/ Parlament 39)
Elke dag vanaf 08:00 uur open en in het weekend vanaf 09:00 uur. Wat kan je hier verwachten? Vitrines vol taarten, koekjes, cakes en ander lekkers. Een menu vol heerlijke broodjes, gepocheerde eieren, avocado toast en gezonde sappen. Gewoon exact wat je wil als je op vakantie uitgebreid wilt ontbijten. Bekijk hier hun website.
Adres: Passatge de la Pau 11 & C/ Parlament 3.

Mother Bcn
‘Food to drink” dat zegt genoeg. Cold pressed overheerlijke en heel gezonde sapjes. Wat lekkere zoete snacks, taartjes, bananabread, cake en powerballs. Chia pudding, yoghurt met granola, gezonde soepen en salades en hele lekkere flaxseed muffins met gojibessen! Klik hier voor de website.
Adres: C/ de Joaquín Costa 26.

Cup&Cake Barcelona
Dit zijn een aantal fantastische ontbijt, lunch en brunch hotspots verspreid over de hele stad. Van Brunch&Cake, Travel & Cake, Pilates & Cake en Brunchelona. Allemaal even hip, cool, trendy en lekker. Een mix van gezonde gerechten, de mooiste cupcakes, cool design, organic healthy stuff en organic koffie en chocolade. Check hier de site voor alle vestigingen.
mg_8541_up-copia-1024x638
Adressen:
Cup & Cake – C/Tallers, 79.
Cup & Cake –  C/Enric Granados, 145.
Brunch & Cake – C/Enric Granados, 19.
Travel & Cake –  C/Roselló, 189.
Pilates & Cake – Paseo Joan de Borbó, 36.
Brunchelona – Avenida Diagonal, 557 – Illa Diagonal.
brunch cake barcelona hotspots ontbijt
Foto credits: Orbon Alija.

Meer tips voor Barcelona? Klik hier.
Flax & Kale Best breakfast healthy hotspots Barcelona