Barcelona

Hola Supermercado Telebancos Por Aqui Let’s Get Spanish…Barcelona, wat kan je er niet? Nada!

Barcelona is bij uitstek een badplaats waar je kunt genieten van een heerlijke strand vakantie, maar Barcelona leent zich ook goed voor een weekendje weg tijdens de wintermaanden. Want vaak toch een zonnetje en zoveel te doen.
Met Vueling kan je soms al voor 60euro heen en weer!

To Do
Picknicken op het strand.
Baluard is de allerlekkerste bakker bij de Barceloneta markt, hier haal je een paar heerlijke zuurdesem broden met olijven, tomaat of ui. Dan loop je de markt op en haal je heerlijke manchego, wat serrano ham, een vers sapje en wat vers fruit en dan heb je de aller lekkerste picknick ooit!

Barceloneta Food Market op Placa de la Font 1.
Hier hebben ze alles voor je picknick. Maar je kunt hier ook goed inslaan voor als je een appartement hebt en je boodschappen liever niet in een supermarkt doet. Deze food market zit tegenover Baluard, de beste bakker van Barcelona dus je slaat twee vliegen in een klap. Vanuit hier loop je zo het strand op, ideaal!image

image

image

Sala Montjuic (Open Air Cinema)
Een onwijs leuk initiatief een grote open air bioscoop. Iedereen komt met kleedjes eten drinken, hapjes etc en zoekt een plekje in het gras. Je kunt hier zelfs stoelen huren! Echt een must do als je langer in Barcelona verblijft.

image

image

Parque Guell
Dit beroemde stadspark mag je eigenlijk niet overslaan. Leuk om doorheen te struinen, te picknicken, van de zon te genieten en het prachtige uitzicht over de hele stad.

image
In Barcelona is genoeg te doen. Kunst, cultuur, sightseeing en eten. Hier een paar dingen die leuk zijn om te zien en te doen.

Port de Barcelona.
De Haven van Barcelona is super leuk je hebt hier goede restaurants, barretjes en terrassen. Ook is er een groot winkelcentrum ‘Maremàgnum’ te vinden en Europa’s grootste aquarium gevuld met zes miljoen liter zeewater. Heerlijk in het zonnetje banjeren en terrasjes pakken.

Plaça Catalunya.
Dit is het meest centrale punt van de stad. Veel mensenliggen in het gras of verorberen hun lunch op de bankjes in en om het plein. De fonteinen zijn wereldberoemd en er is altijd wel wat te beleven. Je kan het een beetje vergelijken met de dam. Inclusief de duiven. Ook komen alle bussen en metro’s hier samen dus dit is het ideale meeting point.

Hop on Hop off.
Mocht je minder mobiel zijn of op een comfortabele manier de stad verkennen. Neem dan vanaf Plaza Catalunya de Hop on Hop off bus. Erg toeristisch maar stiekem toch erg leuk.

Arc de Triompf.
Hier gaat iedereen mee op de foto. Dus of je maakt ‘m wel, of je gaat alleen even kijken. It’s up to you. Neem de metro naar Parc de Ciutadella en tadaaaaa.

De Magische Fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc .
Dit moet je doen!! Dit is zo gaaf. Ga rond 1700 met een rugzak met biertjes, wijn, stokbrood, kaasjes, worst en chips richting Parc Montjuic. Hier komt iedereen samen om naar de fonteinen show te kijken. Echt te gek om te doen ook met kids!

De kathedraal Santa Eulalia.
Deze kathedraal is helemaal in gotische stijl gebouwd. Er zijn verschillende grote binnen- en buitenplaatsen waar je St Joris en de Draak kunt bekijken.

Comerç 24.
Een van de meest bekende Michelin restaurants in Barcelona. Echt de moeite waard. Tapas in een sterren jasje! Waar? Carrer del Comerç, 24 in de buurt Born- La Ribera. Gemiddelde prijs is 70€.
Open van dinsdag tm zaterdag vanaf 13:30-15:30 en van 20:30-24.
Reserveren is een must en het liefst 2weken van te voren.

Een echte elite traveler? Barcelona heeft waanzinnig veel goede, exclusieve en peperdure restaurants. Check hier alle duurdere restaurants.  Of maak je keuze uit de Michelin guide en klik hier.

To Drink
Baroc Bar & Bar Cactus in El Borne voor cocktails.
Foc Barcelona is ook een leuke cocktailbar bij het strand.

To Dance
Apollo
Razmataz
Eclipse
Carpe Diem
Shoko
Opium

La Sagrada Familia
Time for culture! La Sagrada Familia. Wie aan Barca denkt denkt aan de Sagrada Familia. Dit is de bekendste basiliek in Barca naar een ontwerp van Antoni Gaudí. De naam betekent Heilige Familie. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt tot op de dag van vandaag voortdurend aan de kerk gebouwd. Het schijnt dat hij in 2026 af is, maar dit kan nog wel eens veel langer duren.

GoCars
Barcelona ontdekken in je eigen botsauto? Go Car is een organisatie die ‘pratende’ gele op botsautootjes lijkende wagentjes verhuurd. Dit is onwijs gaaf en moet je echt doen! Vooral voor grote groepen is dit hilarisch. Daarnaast is het een super leuke manier van jezelf vervoeren ipv altijd maar in de metro. Auto boeken? Klik hier.