Barcelona

To Eat
Kiosko Burger bijna aan het strand en hier haal je de allerlekkerste burgers. Uitstekend als je brak richting het strand banjert en je even een bodem moet leggen. Check hier waar het zit.

Salamanca
Hier eet je de allerlekkerste paella ooit en je zit er ook nog leuk. Heerlijk op de boulevard, lekker aan het strand, helemaal top en niet duur!
Adres: Carrer de l’ Almirall Cervera, 34 (Barcelona) tussen Alcanar and Salamanca.

image

Buenas Migas heeft heerlijke koffie verkeerd en allemaal lekkere zoete snacks. Neem de huisgemaakte muesli koek eens jammie. Vlakbij het strand en ideaal dus om wat te halen en lekker met je voetjes in het zand op te peuzelen. Klik hier voor de website.

image

Sagardi, Tapa 24, Cal Pep, Taller, Celler de tapas/Lonja de Tapas en Ciudad Contal zijn allemaal leuke tapas barretjes.

Leukste buurt? El Borne.
El Borne is het nieuwe kloppend hart van Barcelona.
Hier komen mensen samen voor een borrel, cocktail, tapas of om gewoon te slenteren.
De leukste tapasbarretjes in El Borne zijn:

Lonja de tapas Dit is een hippe tapasbar waar je een ruime keuze hebt. Typisch Spaanse hapjes maar ook allerlei hamburgertjes of salades en gewoon verrukelijke vis of vlees hapjes. Jammer dat ze geen terras hebben maar als het buiten wat koeler is zit je hier heerlijk.

Tarantara Een begrip in de stad en typisch Spaans. Reserveren (indien mogelijk) wel goed om te doen want het is een super klein tentje en altijd enorm druk! (neem de gefrituurde aubergines met honing, best ever)

Tapeo Heeft meerdere vestigingen en hier kan je van alles eten. Je zit er gezellig en het heeft een mooi groot terras aan de Gran Via.

image

DobleZerOO is een super hip leuk sushi tentje in El Borne. Hier eet je allerlei leuke en vooral lekkere Aziatische hapjes en tapas exoticas zoals zij het zelf noemen. Klik hier om te reserveren.

Bliss is leuk voor een klein ontbijt of voor gewoon een drankje.

image

Woki Organic Market is mijn nieuwste ontdekking!
Hier kan je alles eten en het is nog gezond ook (zelfs de pizza’s).
Het is een hippe organic indoor foodmarket met sinds een jaar meerdere vestigingen. Heerlijke broodjes (zuurdesembrood!), verse sappen, salades, yoghurt met granola en nog veel meer. Ook voor diner of take away is Woki te gek. Burgers, pizza’s, sushi en grote lappen vlees. Het is een organic market met meerdere kleine restaurantjes die één ding gemeen hebben: dat alles organic en lekker is. Klik hier om een vestiging bij jou in de buurt te zoeken.

image

Meer Barcelona tips? Klik hier.