Campsbay

Naast Clifton en Boulders Beach is Campsbay ook een van mijn favoriete stranden in Kaapstad. Waarom?
Naast dat het een van de grootste en meest uitgestrekte, wat bredere stranden ligt, ligt dit strand in een baai vol restaurants, winkeltjes en café’s. Wat erg handig is als je trek krijgt, naar de toilet moet of even de zon uit wilt.
CampsBay Best Beaches Cape Town

Clifton bijvoorbeeld heeft helemaal niets en dat is vaak toch wel onhandig. Er zijn weinig tot geen strandtenten zoals wij die in Nederland kennen en om nou elke keer met een koelbox of picknickmand op pad te gaan vind ik ook zo’n gedoe. Ik ben natuurlijk wel op vakantie…
Kauai Campsbay

Als ik op het strand lig bij Campsbay haal ik altijd verse smoothies en raw juices bij Kauai. Dit is een leuk tentje op de hoek en hier kan je naast heerlijke wraps ook goede salades, ontbijtjes (yoghurt met fruit en granola) en andere snacks halen. Allemaal gezond, lekker en cheap!
Cafe Caprice Campsbay cocktails
Rond borreltijd verplaatst hip & happening zich naar Cafe Caprice waar je lekker cocktails kunt drinken een op het terras kunt hangen. Maar er zijn nog meer leuke cocktail hotspots en restaurants. Paranga is een goed restaurant aan het strand waar je heerlijk kunt eten en mensen kijken. The Bay is een prachtig hotel waar je ook heerlijk kunt lunchen en mocht je gewoon op het strand willen blijven bakken maar heb je wel zin in een snack dan zit er een Pick ‘n Pay (supermarkt) waar je chips, snoep, fruit, koekjes etc kunt inslaan. Heel handig!
CampsBay Best Beaches Cape Town

Het zachte windje wat door de baai waait en het te gekke uitzicht op Lions head maken dit een van Kaapstads mooiste en fijnste beaches!
CampsBay Best Beaches Cape Town
Tijdens ons verblijf in Kaapstad logeerden wij ook een aantal dagen bij The Marly, dit is een klein design boutique hotel aan het strand en dus echt een fantastische uitvalsbasis voor je vakantie. Een geweldig uitzicht over het strand en met een fantastische roof top pool.
CampsBay Best Beaches Cape Town
De route.
Vanaf Kaapstad kun je Camps Bay op twee manieren bereiken: de leukste en makkelijkste route is die langs de kust (voorbij Clifton) – of ‘boven route’. Deze gaat vanuit de CBD over Kloof Nek Road (M62) naar boven. Volg de weg naar boven en zorg dat je aan je rechterhand Lion’s Head houdt. Volg deze weg met slingerbochten en in no time zit je op het strand.

Meer Kaapstad tips? Klik hier.