Bardak

Bardak, een georganiseerde bende, als je een poging zou doen het woord te vertalen. Maar zodra je hier binnenloopt snap je meteen wat ze bedoelen. De muren zijn beplakt en bespoten, er staan overal gezellige kleine tafeltjes, het is er propvol en iedereen geniet.Tel Aviv style food is helemaal hip en waarschijnlijk de meest opmerkelijke food trend van 2019. Na de succesvolle opening van Bar Fisk (van dezelfde eigenaren) en binnenkort met de opening van Neni zit Amsterdam goed in de Israeli streetfood hotspots.
Bardak

Bardak haalt ‘t streetfood uit Tel Aviv naar Amsterdam

De TLV-group wees met Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalt in 2018 voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.
Bardak

Fancy cocktails en streetfood

Wat mij betreft de ideale combinatie. Ik nam een op mijn favoriet de pisco sour geïnspireerde cocktail met Solero smaak en die beviel zo goed dat ik het daar bij hield. De hele avond. Want dat kan bij Bardak gewoon. De hele avond blijven hangen, drankjes drinken, steeds wat eten en proeven. Een beetje zoals we in Spanje een drankje gaan drinken en tapas eten.
Bardak

Bardak serveert Tel Aviv streetfood

En nu denk je uiteraard direct aan humus, falafel en volgestouwde pita’s en kruidige vleesgerechten en ja dat klopt. Dat hebben zie hier op het menu staan, maar er is meer.  Naast de de rib-eye, kebab, garnalenfalafel en zwezerik hebben ze ook niet normaal lekkere (zelfs als carnivoor zijnde)  paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde aubergine. Wij hebben de halve kaart getest en alles viel enorm in de smaak, maar de verrassing van de avond? Dat was (naast de paddenstoelen shawarma) de tomaten salade. Ik hoor je denken, ik ga toch niet bij een Israelische streetfood tent een tomatensalade bestellen? Dat ga je wel. Zo simpel als dit gerecht klint (en is) zo niet normaal lekker was dit gerecht. Gele en rode cherrytomaatjes die zacht, sappig en zoet van smaak waren, gemixt met gebakken pijnboompitjes, een groen pepertje, citroen, knoflook, peterselie en een flinke dosis liefde. Zo simpel, maar zo lekker.
Bardak

Bardak 7 dagen per week

Heb je een date en wil je eerst gewoon even gezellig een cocktailtje drinken en als het echt gezellig is blijven hangen voor een hapje? Dan is Bardak de perfecte locatie. Wil je uitgebreid bijkletsen en eten met een soort van kroeg vibe maar dan zonder de slappe friet en matige saté? Ook dan is Bardak de ideale plek. Eigenlijk kan Bardak elke dag van de week!

Streetfoodbar Bardak is open van maandag t/m zondag aan de Ferdinand Bolstraat 12.
Openingstijden:
Maandag & Dinsdag / 17:00-01:00
Woensdag & Donderdag / 12:00-01:00
Vrijdag & Zaterdag / 12:00-03:00
Zondag / 12:00-01:00