Bar FISK

Bar FISK is een betrekkelijk nieuwe visbar in de Pijp en vanaf de eerste keer dat ik hier kwam was ik direct fan. Bar FISK is hip doch relaxed. FISK heeft een verrassend menu, er hangt een relaxte vibe en het is er altijd gezellig druk.
Bar FISK

Bar FISK in De Pijp

FISK vind je in een zijstraat van de Albert Cuypstraat, een klein zaakje in de Eerste Sweelinckstraat. Vlak naast mijn andere favoriet Little Collins en dus ideaal voor een hapje als je in Oost of De Pijp woont want het ligt goed centraal. De inrichting is niet te hip, maar wel trendy en door de vele tafeltjes is het er altijd gezellig druk.
Bar FISK

Israelische lekkernijen in Amsterdam

Het lijkt een beetje een nieuwe hype te worden, eten uit het Midden Oosten. Waar zaken als Basquiat en Nacarat het voortouw al namen zie ik steeds meer hotspots die Israelische lekkernijen op het menu hebben staan. Tel Aviv is hot en brengt haar invloeden nu helemaal naar Amsterdam. Like! Zowel de eigenaresse als chef Oren Aharoni komen uit Israël dus de hummus, za’atar en tahini zijn hier om je vingers bij af te likken. Maar de tomaten salsa die bij het brood wat vooraf komt zit is zo niet normaal lekker dat ik eigenlijk alleen nog maar dat wil eten.
Bar FISK

Gerechtjes om te delen en geweldige bediening bij Bar FISK

Chef Aharoni heeft na zijn opleiding in Israël gewerkt bij verschillende hotspots en na zijn aankomst in Nederland werkte hij met de beste chefs bij onder andere tweesterrenrestaurant &Samhoud Places. Niet de minste leerscholen en dat is te zien en te proeven.

De kaart bestaat uit kleine gerechtjes die je met elkaar kunt delen. Zo’n twee of drie gerechten per persoon is genoeg. De prijzen zijn vriendelijk en de porties niet klein. Op het nieuwe menu staan dit keer pompoen ravioli, gezouten sardines met geitenkaas cannelloni en tomaatjes, huisgerookte makreel en de hardloper de calamaris staat er ook weer op. Alles was zo lekker en zo goed op smaak. Bijzondere gerechten en combinaties, leuke muziek en heerlijke cocktails en wijnen.
Bar FISK

Ga je hier eten dan hoop ik voor je dat je net als wij geholpen wordt door Maudy. Wat een fantastische meid is dat. Zelden iemand aan mijn tafel gehad die met zoveel passie en smaak je de gerechten feilloos uitlegt en je helpt bij het maken van de juiste keuze. Je kunt hier in het weekend trouwens ook brunchen, dat ga ik volgende keer doen!
Bar FISK

Foto’s via Bar FISK.