NENI Amsterdam

De familie Molcho bekend uit onder andere Berlijn, Hamburg, München en Wenen openen binnenkort in het oude Citroen gebouw aan het Stadionplein 22-24 hun nieuwste NENI Amsterdam. Ik mocht tijdens een pop-up diner vast kennis maken met de eclectische Oost-mediterrane kookkunsten van Haya en ik kan je vertellen wat een mazzel! Want ik ben dol op de Israëlische keuken, Nacarat bijvoorbeeld, is niet voor niets één van mijn grote favorieten.
NENI Amsterdam

Haya Molcho

Haya Molcho is een vrouw daar hou je meteen van. Ze is lief, warm, vrolijk, gezellig, grappig en kookt de sterren vol passie van de hemel. Ze is de ideale (schoon)moeder, tante of lievelings oma. Zo’n gevoel krijg je bij haar. Er is nog maar één van haar vier knappe zoons single dus ik zou zeggen go for it. Want met zo’n schoonmoeder zit je helemaal goed. Dit warme familiegevoel geeft NENI net dat beetje extra, dat speciale gevoel wat je wil hebben als je ergens hebt gegeten. Maar Haya kan zich natuurlijk niet in tienen delen dus hopelijk kan de staff dit gevoel net zo goed overbrengen aan de gasten maar daar heb ik alle vertrouwen in.
NENI Amsterdam

Nieuwe Oost-Mediterrane hotspot NENI Amsterdam

Bij NENI staat familie centraal en dat begint direct bij de naam NENI. De naam van het restaurant refereert namelijk naar de voorletters van Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan, de vier zonen van Haya en Samy Molcho. En ook bijna iedereen is betrokken bij ‘hun’ NENI. Maar het ontmoeten van de lieve, warme, gezellige Haya maakt dat ik het échte NENI gevoel heb leren kennen en dat is onbetaalbaar.
NENI Amsterdam

Kookboekenschrijfster Haya Molcho opent NENI Amsterdam

Haya Molcho in Nederland wellicht nog redelijk onbekend opent dus hopelijk begin oktober samen met haar man en zonen NENI op het Stadionplein en dit is meer dan een mooi restaurant of een plek voor de beste humus van Nederland. NENI Amsterdam krijgt een Deli waar je een gezond sapje kunt scoren, een lekker broodje of één van de beroemde salades van Haya. Het brood wordt allemaal in de NENI bakkerij gemaakt en is qua smaak dan ook niet te vergelijken met enig ander brood. De zelfgebakken pita en challe zijn de lekkerste die ik ooit gegeten heb en of hier nou een soort van eiersalade of aubergine salade op zit, het proeft als het lekkerste broodje ooit. Naast het restaurant, de Deli en de Bakkerij is The Lemonman een knusse bar boven het restaurant waar je gewoon een drankje kunt drinken, een cocktail met wat bites kunt bestellen of gewoon kunt borrelen met vrienden of collega’s.
NENI Amsterdam

Eten bij NENI Amsterdam

Bij NENI staat eten, familie en de liefde voor de Israëlische keuken centraal. Zoals Haya vertelde bestaat deze keuken uit zoveel verschillende smaken doordat na de oorlog enorm veel verschillende Joden zich in Israël vestigden en iedereen eigen kruiden, specialiteiten en invloeden vanuit hun land van herkomst meebrachten. Zoveel invloeden, smaken en producten hebben de Israëlische keuken gevormd tot wat het nu is en wat een rijkdom! Tijdens dit pop-up diner mochten we allerlei lekkere dingen proeven waaronder gebrande aubergine met Har Bracha tahina (omg zoooo lekker), zwarte rijst tabouleh, de aller lekkerste humus met zelfgebakken pita, vlees, vis en het meest bijzondere toetje ooit. Niks geen bordjes, gewoon op de tafel smijten met chocolade en caramel. Daarop een Knafeh (Kadayif gevuld met mozzarella, ricotta en mascarpone geserveerd met slagroom, yoghurtijs en pistache en druiven.
NENI Amsterdam

NENI Amsterdam

De oude Citroën garage wordt op dit moment compleet verbouwd en omgetoverd tot NENI Amsterdam. Het restaurant komt direct op de oude betonnen garage vloer en door de vide en open keuken in het midden heeft iedereen zo goed als zicht op de keuken. Er komen lange tafels rondom de keuken zodat je live kunt aanschouwen wat er zich hier allemaal afspeelt. En dat is leuk en ook erg leerzaam. De passie van de koks en Haya spat van elk gerecht af en dat proef je dus ook gewoon echt. De gerechten zijn échte Israelische gerechten dus niet super net opgemaakte borden, maar rijke smaken en heel veel kleur. De NENI Deli zal ‘s avonds pizza en mezze serveren dus ook voor een snelle hap kan je hier terecht.
NENI Amsterdam

The Yellow Room bij NENI Amsterdam

The Yellow Room is een aparte ruimte die je in zijn geheel af kunt huren voor diners, feestjes en borrels. Maar je kunt hier meer dan eten want de tafels kunnen worden omgebouwd tot banken dus een flink feestje kun je hier straks ook vieren. Wil je dat de ruimte geheel leeg hebben? Ook dat is geen probleem!
NENI Amsterdam

NENI Amsterdam opent begin oktober

We moeten nog heel eventjes geduld hebben maar vanaf oktober kunnen we los bij NENI aan het Stadionplein 22 – 24. Maar ben je binnenkort in Wenen, Berlijn, Hamburg, München, Zürich dan kan je daar vast aanschuiven. Maar er staat meer nieuws op de planning van Haya en co openen dit jaar ook nog in Parijs, Keulen en Mallorca een NENI. Meer weten over NENI en al haar vestigingen klik hier voor de website.