Villa Carlotta

Villa Carlotta is denk ik het gaafste en mooiste hotel van Taormina. Als je deze stad in komt rijden dan heb je één lange weg en die volg je langs alle bochten en uitzichtpunten, zo via het dorpje weer door langs de kust. Wanneer de weg weer naar beneden gaat, exact op het uiterste puntje, daar zit hotel Villa Carlotta.
IMG_5626

Het hotel lijkt meer op een kasteel. En van binnen is dat niet anders. Het is authentiek Italiaans ingericht maar echt next level. Luxe, design en Italiaanse kunst wisselen elkaar af met authentieke elementen en zelfs stukken rots waar het hotel tegenaan is gebouwd zijn op sommige plekken zichtbaar verwerkt. Prachtig gewoon.
IMG_5622
Het uitzicht vanaf het entree van het hotel is zo mooi, dat ik haast niet kon wachten tot we op ons balkonnetje zouden zitten. Laat dat verklein woordje maar weg, want de kamers hier zijn gigantisch groots opgezet. We hadden een zitkamer, een slaapgedeelte, een extreem grote badkamer en een gigantisch terras wat uitkeek over de zee.
IMG_5764
IMG_5777  IMG_5765
Het terras had een leuk zithoekje en 2 heerlijke bedden met handdoeken waar je op kon liggen om nog even van de laatste zonnestralen te genieten of om op af te koelen als we uitgebreid in bad waren geweest. Heerlijk met een glaasje bubbels… Perfect gewoon!
IMG_5885
Ontbijten in een hotel is voor mij vaak het leukste moment van de dag. Maar eigenlijk vielen de hotel ontbijtjes in Sicilië mij tot nu toe een beetje tegen. De keuze was minder dan ik gewend was en bestond vaak uit een grote selectie taartjes en zoete croissantjes. Wat ik op zich helemaal niet erg vind natuurlijk, maar als ik in Italië denk aan ontbijt dan denk ik aan knapperig brood, buffel mozzarella, parmaham, parmezaanse kaas, aubergine, eieren met spek, salades met zalm, knapperige croissantjes en mierzoete jam.
IMG_5893
En toen was daar Villa Carlotta. Oh My God! Dit was een van de beste ontbijtjes ever!! Een selectie Italiaanse kazen, worst, vis, vlees, groente, taarten, broodjes in alle soorten en maten, dit was de ontbijt hemel. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het uitzicht… Ongelooflijk, zo mooi!
IMG_5874  IMG_5895 IMG_5883 IMG_5884IMG_5886
Zoals je kunt begrijpen was dit het lekkerste ontbijt van de hele vakantie en alleen al hiervoor zal ik terugkomen en weer een kamer boeken. Na het ontbijt even uitbuiken bij het zwembad of de auto pakken naar Isola Bella. Vanuit Taormina kan je ook een tripje boeken naar Mount Etna en dat kan ik je zeker aanraden, zo’n super gave ervaring!
IMG_5870
Hotel Villa Carlotta ligt heel gunstig want je bent in 10 minuten met de auto op het strand en als je s’avonds in de stad wilt borrelen of een hapje eten loop je zo het dorpje in. Dit wandelingetje is ook een minuut of 10, misschien 15 maar lekker want struinend na het eten met een volle buik en nog een pistache ijsje is dit een heerlijke avond wandeling.

Ben je opzoek naar een heerlijk hotel in Taormina dan kan ik je Villa Carlotta van harte aanbevelen. Het is romantisch, rustig, authentiek, luxe en van alle gemakken voorzien. Het personeel is super vriendelijk en behulpzaam en er werkt een Belgisch meisje wat je in het Nederlands van alle informatie die je wilt hebben kan voorzien. Handig!
IMG_5872

Parkeren in Taormina is heel lastig maar bij dit hotel hebben ze valet parking dus ook dat is geen enkel probleem.

Benieuwd of ze nog een kamer vrij hebben? Klik hier voor de link.
Meer Sicilië tips? Klik hier.