SushiSamba Amsterdam

De sushi hotspot uit Miami, Londen, Las Vegas en New York is nu ook open in Amsterdam. En daar moesten we natuurlijk snel een kijkje gaan nemen. Want is dit net zo lekker als in Londen? Daar moest ik snel achter komen want dan weet ik waar ik heen moet als ik zin heb in extreem lekkere sushi, cocktails en andere bites.
SushiSamba Amsterdam

Horecamagnaat Won Yip, jazeker tevens eigenaar van ons oh zo geliefde Players (en ook een van de grootste horeca-uitbaters in Amsterdam) heeft deze SushiSamba geopend. Yip is namelijk investeerder in SushiSamba Londen en vond het wel een strak plan om er hier ook een te beginnen. En dat vinden wij ook.
SushiSamba Amsterdam

SushiSamba goes Amsterdam

SushiSamba Amsterdam zit in het Holland Casino aan het Max Euweplein met een prachtig uitzicht over de gracht. Het restaurant is zo’n 800m2 groot en heeft een mega terras aan het water. Zie je het al voor je? Hartje zomer, sushi, sake, langsvarende bootjes…
SushiSamba Amsterdam

Sushi bij SushiSamba

Voor diegene die SushiSamba niet kennen, het is een hippe, strakke zaak waar ze goddelijke sushi serveren. Maar er is meer want het menu bevat een mix van de Japanse Peruaanse en Braziliaanse keuken. Alle gerechten zijn kunstwerkjes en een ware smaaksensatie. Dit klinkt overdreven maar dat is het niet. SushiSamba behoort echt tot mijn favorieten en niet alleen door de sushi. Het menu is super uitgebreid en bevat de lekkerste dingen. Vlees, vis, groenten echt alle gerechten zijn prachtig en goed. Wat je besteld moet je natuurlijk zelf weten maar neem alsjeblieft de ‘green been tempura’ met truffelmayo. Dit was het kleinste, meest onverwachte maar aller lekkerste gerecht van de avond. Maar ook de ‘mushroom tobanyaki’ kan ik zeker aanraden, de ‘wagyu gyoza’ en uiteraard de sushi met roze saus. Wil je eens experimenteren? Neem de sushi met mozzarella uit de oven. Heel verrassend en heel lekker!
SushiSamba Amsterdam

Sake’tje?

Een klein glaasje sake kan ik nog wel aan, maar ik ben niet echt een grote liefhebber. Ben je dat wel dan zit je hier meer dan goed want ze hebben de grootste premium sake selectie ter wereld en om het feest compleet te maken hebben ze ook een gigantische Japanse whiskey collectie. Uiteraard hebben ze ook een prachtige wijnkaart, goede cocktails en lokale en buitenlandse pilsjes.

Oh en de toetjes? Haha, een feestje!!
SushiSamba Amsterdam
Dit wordt er zeker eentje voor op de lijst met Beste sushi van Amsterdam.

Meer info of reserveren bij een van de zaken? Klik hier.