Suikervrije havermout koekjes

Ik heb denk ik nog nooit in mijn leven één koekje gegeten. Dat pak moet op. Of in ieder geval tot over de helft. Maar soms voel ik me daarna zo slecht. Wat is er mis met gewoon één koekje nemen? Maar in consessies doen ben ik niet zo goed dus heb ik een andere oplossing bedacht; gezonde koekjes! Ik heb na drie of vier keer proberen en testen echt het ultieme recept voor deze suikervrije havermout koekjes gevonden. Heel easy om te maken en heel erg lekker als (gezond) tussendoortje! De koekjes zijn natuurlijk gezoet met honing en daardoor een stuk gezonder dan andere koekjes of een rol Bastogne.

Wat heb je nodig voor 10 koekjes?

o   250 gram havermout

o   1 banaan

o   2 eetlepels kwark

o   1 eetlepel melk

o   2 eetlepels boter (of cocosboter)

o   1 eetlepel honing

o   2 eetlepels kaneel

o   1 eetlepel bakpoeder

o   cranberries en blauwe bessen

o   Een reep pure chocolade (witte mag ook maar dat is natuurlijk niet zo gezond)

Het chille aan dit recept is dat het heel erg makkelijk en snel te maken is. Dus als je een vriendinnetje te eten krijgt en je wil niet weer een stuk taart of een reep chocolade serveren bij de thee dan zijn deze koekjes dus ook ideaal om te maken.
Suikervrije havermout koekjes

Hoe maak je deze suikervrije havermout koekjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter samen met de honing in een steelpannetje.
Gooi hier de kwark, melk en havermout bij en roer het tot een geheel.
Niet schrikken, want dit gaat er alles behalve lekker uit zien (dat komt later pas)
Hierna voeg je een geprakte banaan en het bakpoeder toe en kneed je dit door elkaar tot het de structuur van deeg heeft.
Nu is het beslag eigenlijk klaar. Je kunt de koekjes zo clean bakken, maar je kunt hier eindeloos mee variëren.

Ik koos ervoor om nog wat fruit toe te voegen. Dit ziet er leuk uit en het geeft de koekjes net wat extra smaak. Maar je kunt ook cocossnippers, goji bessen, dadels, pindakaas of smarties toevoegen. Eigenlijk alles wat je maar wil.

Pak een klein handje van het deeg en maak het plat op de bakplaat. Ga zo door tot je ongeveer 10 koekjes op je bakplaat hebt liggen. Zet nu de koekjes voor zo’n 20 minuten in de oven en controleer of de koekjes een goud bruine kleur krijgen.

Heb je zin in een extraatje? Dan kan je de koekjes nog pimpen. Met 70% pure chocolade (de wat gezondere optie) of gewoon witte chocolade of melk. Smelt de chocolade in een pannetje en doop de koekjes erin. Even laten afkoelen en tadaaaaaaa!

Oh en als je écht gek wil doen dan doop je ze na de witte chocolade in de roze glitter spikkels. Dan heb je echt crazy awesome oatmeal cookies.
Zin in gemberkoekjes zonder suiker? Check hier het recept.