Strandzuid

Het lijkt wel zomer! Halverwege maart en in een t-shirt op het terras aan het bier. Wat is het leven soms toch mooi. Nog even en we kunnen naar het strand. In Scheveningen zijn ze al flink aan het proefdraaien en vanaf 3 mei wordt ook in Amsterdam het strandseizoen geopend want het vernieuwde Strandzuid opent dan haar deuren.
Strandzuid

Strandzuid zo goed als nieuw

Je zal niets meer herkennen want er is een compleet nieuw nieuw paviljoen neergezet en aan alles en iedereen is gedacht. Vijf jaar geleden begonnen ze met een transformatie en deze is dan nu compleet. Of het nu regent, sneeuwt of zonnig is, Strandzuid is the place to be van voorjaar tot najaar.
Strandzuid

7 x Strandzuid

Het paviljoen is in zeven onderdelen opgedeeld zodat je voor elke gelegenheid hier terecht kunt. Zo heb je The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground en The Beach.
Strandzuid

Vernieuwd Strandzuid

Het oude gebouw maakt dus plaats voor één groot paviljoen aan de oostkant van de vijver en verschillende kleinere paviljoens aan de andere kant. Maar dat niet alleen, nee er zijn maar liefst  twee zandstranden en beide groter dan voorheen.
Strandzuid

De belangrijkste plekken bij Strandzuid?

Dat zijn voor mij uiteraard The Beach. Dat is het deel waar het hier allemaal om draait. Ligbedden genoeg en chillen maar. Maar ook The Restaurant. Dit zit aan het water en heeft een grote bar en een ruim terras. Hier kan je vis, vlees en vega eten of alles lekker mixen. Klassieke salades, sandwiches, vegan opties en uiteraard lekkere taartjes. Aan alles en iedereen is gedacht. En natuurlijk The Beach House. De bar aan het grote strand bij de ingang. Maar ook naar The Jetty Bar, The Beach Bar en The Playground ben ik er benieuwd.
Strandzuid
Foto’s Chantal Arnts