Stan&Co Amsterdam

Stan&Co Amsterdam was één van mijn favo hotspots in Utrecht toen er nog niet veel anders ‘hippigs’ was waar je ook relaxed even kon zitten en werken. En goed nieuws, sinds juni krijgen hebben wij in 020 óók een eigen Stan&Co! En op een te gekke plek, want ze zitten midden op het Weesperplein in het Capital C gebouw.
Stan&Co Amsterdam

Stan&Co Amsterdam

Stan&Co midden op het Weesperplein

Maanden lang werd er geklust en gebouwd aan het geweldige Capital C in de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs aan het Weesperplein. Dit moet het creatieve centrum van Amsterdam worden waar alle domeinen van de creatieve industrie bij elkaar komen. Het heeft een beetje wat weg van Edel en Het Sieraad. Allemaal coole bedrijfjes bij elkaar, één pand, veel feestjes en goede horeca. Nu al zin in!
Stan&Co Amsterdam

Capital C

In Capital C komt de gehele creatieve industrie bij elkaar. Denk hierbij aan advertising agency’s, designbureaus, media, kunst, pr en communicatie. Daarnaast is er een toffe co-workspace ingericht waar wij zzp’ers heerlijk kunnen neerstrijken. Maar het toffe aan Capital C is dat ze een selecte groep kunstenaars en ontwerpers de inrichting hebben laten doen. Een ieder van hen kreeg een speciale plek in het gebouw toegewezen om helemaal zelf vorm te geven en in te richten. Elk hoekje van het pand is dus uniek en heeft een hele andere look en feel dan de rest. Naast dat dit dus een heel tof en goed bereikbaar kantoor is, kan je hier ook elke dag lunchen bij Stan&Co en dat is helemaal top.

Stan&Co Amsterdam

Hoge plafonds, oudroze op de muur en grote tapijten op de grond

Stan&Co Amsterdam is echt méga. Het interieur is zoals nu helemaal hip is bijna helemaal oud roze. Afgewisseld met gouden accenten, veel planten en grote Perzische tapijten. Strak, maar toch hip en ook gezellig. Houten vloeren, hoge ramen en een bar met een imposante trap naar boven, die is niet normaal zo gaaf! De zaak heeft stijl en allure maar doet toch ook gezellig en bijna huiselijk aan. Helemaal bij sommige hoekjes boven waar banken staan dan waan je je gewoon in een hippe woonkamer.
Stan&Co Amsterdam

Wakker worden, eten, werken, vergaderen en borrelen

Stan&Co zit op de eerste verdieping van Capital C en Debuut (bekend van o.a. Hometown, Mauve Beers&Barrels, Boat House Almere, Oliver etc.) heeft met hun eigen architecten en interieurstylisten keihard gewerkt aan een knappe tent. En dat is goed gelukt. Daarnaast krijgen ze komende zomer waarschijnlijk ook een waanzinnig terras dus hier zit je helemaal goed.
Stan&Co Amsterdam
Stan&Co Amsterdam

Zakelijk en kindvriendelijk tegelijk

Het bijzondere aan Stan&Co is dat je hier heel goed zakelijke meetings of lunches kunt houden, perfect kunt werken maar ook heel goed de kids mee kunt nemen. Er is achterin een gezellig kinderhoekje met boekjes, speelgoed en een keukentje en er staan verschillende kindvriendelijke gerechten op de kaart.
Stan&Co Amsterdam

Mijn favoriete flexwerkplek

Stan&Co is in Oost één van mijn meest favoriete flexwerkplekken. Je zit hier namelijk heel relaxed en bent niemand tot last. Ik vind het soms heel ongemakkelijk om mijn laptop open te klappen tussen de mensen die gezellig zitten te kletsen en lunchen en ik voel mij soms dan echt een ‘party pooper’. Hier heb je dat gevoel totaal niet en ze gaan zelfs zo ver bij Stan dat als je aangeeft een lekker rustig plekje te willen hebben ze je boven een tafeltje uit laten zoeken waar je in alle rust kunt zitten. Daarnaast hebben ze een grote kaart met de meest lekkere broodjes, tosti’s en gerechten en er is zelfs een hele uitgebreide vegan menukaart. Ik ben fan!
Stan&Co Amsterdam

Stan&Co Amsterdam zit op het Weesperplein 4a.

Benieuwd naar andere tips voor zakelijke lunches in Amsterdam? Klik hier.
Bekijk hier de andere werk hotspots in Amsterdam waar ik graag zit.