Rum Baba

Rum Baba is een van mijn favoriete verborgen parels in Amsterdam Oost. Iedereen heeft het altijd over het hippe Beukenplein, de trendy Javastraat en zelfs de Wibautstraat is helemaal hot en happening aan het worden. Maar Oost heeft nog veel meer, want hier en daar, in wat minder bekende zijstraatjes of op verborgen pleintjes zitten nog veel meer hele leuke hotspots die niet iedereen (nog) kent. En Rum Baba is daar een van!

Ze begonnen met de mooie zaak op het hoekje van de Pretoriusstraat maar opende dit jaar een Roastery in dezelfde straat waar ze zich vooral richten op koffie. Hele goede koffie. Deze kan je daar opdrinken, maar je kunt hier ook de bonen meenemen voor thuis. Handig! Wil je meer dan koffie, bijvoorbeeld nog een broodje, een stukje cake of lekker in de zon op het terras zitten dan moet je toch echt een klein stukje doorlopen naar de hoek. Want daar zit Rum Baba cafe.
Rum Baba

Rum Baba is elke dag geopend vanaf 08:00 uur voor latte’s, flat whites, cappu’s en nog veel meer soorten koffie. Maar er is meer dan koffie alleen. Ze hebben een kleine selectie (hele lekkere) broodjes en toasties op het menu staan. Allemaal gezond, vers gemaakt en niet de standaard combinaties. Daarnaast gezonde sappen, hele lekkere cake, muffins, scones en awesome taarten.

Rum Baba

Het terras is groot, heel zonnig en super gezellig. Een mix van mensen uit de buurt, hippe locals en moeders met kids (OMG I’m one of them now…). Maar ook binnen zit je hier heel lekker. Neem een plekje in het raam, of ga met je laptop aan de grote tafel zitten werken. Wat je ook wil, waar je ook zin in hebt, Rum Baba kan elke dag!
Rum Baba lunch oost

Meer weten? Klik hier.
Wil je alle ontbijt & lunch hotspots in Oost checken? Klik dan hier.
Rum baba
Rum baba
Rum Baba