Roootin

10 jaar lang zat op het hoekje van de Linnaeusstraat een beetje een aparte notenzaak. Ze verkochten niet alleen noten en peulvruchten maar je kon er ook koffie drinken en het was een ijssalon. Altijd als ik hier langs liep dan dacht ik dít is een plek voor een leuke nieuwe hotspot. En eindelijk na dik drie maanden verbouwen is daar Roootin recht tegenover Cha House Oost.
Roootin

Roootin family

Roootin wordt gerund door twee zussen en hun broer die hun roots hebben liggen in Iran. Ook moeders helpt een handje mee en behalve dat één van de twee zussen als twee druppels water op de knappe Anna Nooshin lijkt zorgen deze Iraanse roots ook voor de bijzondere smaken en combinaties in de gerechten.
Roootin

Dadels bij je koffie

Geen Hollands koekje bij de koffie maar een verse, sappige en mierzoete dadel. Naast soya schenken ze hier ook havermelk (yeah!) én hebben ze heerlijke taartjes. Hollandse appeltaart met een speciale twist, cheesecake en een vegan taart staan in de vitrine. Op het menu staan verder lekkere ontbijtjes zoals yoghurt met fruit en granola, broodjes avocado met geitenkaas, verse kruiden en granaatappelpitjes, een omelet met kaneel, dadels en walnoten en Dolma, dat is een gevuld druivenblad met kruiden en rijst, geserveerd met yoghurt- en komkommerdip. Oh en ze hebben pancakes… wauw.
Roootin

Roootin strak met veel groen

Het interieur is kraakhelder wit, super strak maar toch ook gezellig. Overal staan metalen stellingkasten vol leuke ‘frutsels’ en prachtige planten en bloemen. De muur rechts van het entree is door een vader en zijn zoon prachtig beschilderd en als je hier wegdroomt waan je je in de jungle. Het hoekpand is mooi licht en het terras ligt lekker in de zon. Wat wil je nog meer?
Roootin

Meer info over Roootin vind je hier op de website en ze zijn elke dag open van 09:00 tot 17:00 en alleen op maandag gesloten.

Check hier de rest van de leukste hotspots uit Amsterdam Oost.
Roootin zit schuin tegenover Café Kuijper waar ze één van de beste tosti’s uit Amsterdam serveren. Wist je dat?