Roast Chicken Bar & Egg Store

Roast Chicken Bar & Egg Store zit in een oude garage aan de Turfmarkt in Haarlem en heeft maar liefst 2 succesvolle concepten. ‘S ochtends hanteren ze hier The Egg Bar en na de lunch, rond borreltijd maken de eieren plaats voor kippetjes van het spit.
Roast Chicken Bar Haarlem
Het terras van Roast is echt the bomb, vol in de zon, aan het water en helemaal voor Haarlemse begrippen XXL. Helaas was het vandaag nog wat te koud, maar zodra de zomer begint zie ik mijzelf hier al helemaal ontbijten en koffie leuten.
The Egg Bar Haarlem Roast
Vanaf 10 uur kan je bij The Egg Store terecht voor de lekkerste eitjes. Ik neem altijd de toast met mashed avocado en gepocheerde eieren maar ze hebben hier veel gewaagdere combinaties en echte kingsize ontbijtjes.
Roast Chicken Bar & Egg Store Haarlem
De koffie is goed, de ontbijtjes zijn lekker, de ingrediënten zijn vers, de locatie is top en ook de inrichting is helemaal gaaf. Het grote diepe pand houdt een beetje die garage achtige, industriële look maar dat zonder ongezellig te zijn. De brick walls, de kaarsen en de Selwyn Senatori schilderijen zorgen ervoor dat het warm en gezellig aanvoelt. De ruimte is groot dus je hebt overdag alle ruimte om met je laptop in een hoekje weg te kruipen, al is het ‘s avonds vaak dringen voor een plekje.
Roast Chicken Bar Haarlem
Ik moet nog een keer terugkomen voor de kippetjes maar ik heb mij laten vertellen dat deze écht het omrijden waard zijn. Maar niet alleen de kippetjes, de hele zaak is gewoon tof. In Amsterdam barst het van de hippe roast rooms en schieten dit soort tenten als paddestoelen uit de grond, maar in Haarlem zat er nog geen een.

Een dikke like voor Roast Chicken Bar & Egg Store dus!
Zitten ze vol? Loop dan door naar mijn andere favoriet, By Lima.
Meer hotspots in Haarlem checken? Klik hier.