De beste en leukste restaurants in Antwerpen

Uiteten in Antwerpen is een feestje. Of je nu zin hebt in een bourgondisch maal, een pizzaatje, sushi of Libanees. Het is er allemaal. Mijn vroegere favoriet The Velvet Lounge is niet meer… een groot gemist. Maar ik heb de afgelopen drie jaar heel wat andere parels ontdekt. Dit zijn de beste en leukste restaurants in Antwerpen.
de beste en leukste restaurants in Antwerpen

De beste en leukste restaurants in Antwerpen

Umami
Heerlijk eten in een geweldige ambiance.  Sushi, Dimsum en Teppanjaki. Alles is super vers en de borden zijn mooi opgemaakt. Daarnaast is het ook gewoon een mega coole tent. Ideaal als je met een groep chicks een weekendje in Antwerpen bent. Klik hier om te reserveren.
Umami sushi cocktail hotspot Antwerpen

Little Buddha
Dit restaurant zit ook op de Luikstraat een paar deuren naast Umami. Eveneens een aanrader. Mooie tent met heerlijk Aziatisch eten, net een tikkeltje meer Thais. Klik hier voor de site.

Roji
De echte sushi freak kan ook nog terecht bij Roji op de Oude Koornmarkt. Dit is een hip restaurant met waanzinnig lekkere sushi. Gezellig in het centrum en ideaal voor een romantic date. Reserveren doe je hier!
de beste en leukste restaurants in Antwerpen
Divin By Sepi
Een prachtig restaurant in de hippe wijk ‘t Zuid. Fantastisch lekker eten en een prachtig design. Ideaal als je met je lover romantisch wilt eten, maar ook leuk als je met een groep meiden bent en lekker wijn wilt proeven met allemaal kleine hapjes. Want de fingerfood gerechtjes hier zijn geweldig! Klik hier voor de volledige review.

de beste en leukste restaurants in Antwerpen

Foodbar Pilar
Ons laatste weekendje Antwerpen logeerden we bij Hotel Pilar in ‘t Zuid en dat was zo’n onwijs aangename verrassing dat dit direct mijn nummer één van de lijst is. Het hotel en de kamers zijn geweldig, de locatie is top, maar de foodbar… Die is gewoon geweldig! Rond een uur of vijf kregen we allemaal een beetje trek dus besloten we te gaan borrelen beneden in de foodbar. We hadden immers het plan om Yuuk in bed te leggen en dan samen uiteten te gaan. Maar het eten was zó waanzinnig goed dat borrelen een mega diner werd en we om half negen compleet verzadigd van tafel gingen en naar onze kamer strompelden. We begonnen om vijf uur met cocktails, speciaalbiertjes en mini inktvisjes heerlijk gefrituurd met een wasabi mayo. Om je vingers bij af te likken. Daarna kregen we ceviche van zeebaars, gegrilde aubergine met een soort tahin saus, frietjes van koolrabi met een niet normaal lekkere mayo erbij, miso hummus met super dun en krokant ‘brood’, makreel met couscous, burrata en meatballs. We hebben ongeveer de hele kaart besteld. Alle gerechten waren extreem bijzonder van smaak, super mooi opgemaakt en heel eigentijds. Eten bij de foodbar van Pilar is dus gewoon echt een must ook als je hier niet slaapt.

Hotel Pilar

Andere leuke restaurantjes zijn:
Brasserie Berlin
Fiskebar
Appelmans (ook alleen voor cocktails)
Sofie’s Place

de beste en leukste restaurants in Antwerpen
En met mooi weer moet je bij Bocadero zijn. Een geweldige hotspot aan het water waar ze heel goede feestjes geven en lekkere pizza’s serveren. Geen plek meer? Ga dan naar Il Cipriani.
de beste en leukste restaurants in Antwerpen
Meer hippe ontbijt & lunchtips? Klik hier voor de lekkerste hotspots in Antwerpen!

Ohja, wafels? Die eet je bij BELGAUFRA. Neem dit nou maar van mij aan, ik heb ze overal gegeten en er zijn geen betere dan deze. Handig want dit zaakje zit midden op de Meir dus je komt hier vanzelf een keer langs.

image

Updated: every year!