Divin by Sepi

De wijk ‘t Zuid is sinds een aantal jaar helemaal upcoming in Antwerpen. Waar je voorheen hier niets te zoeken had, zitten er nu talloze hippe hotspots. De Luikstraat is al jaren mijn favoriet. Dit keer waren er veel restaurants op vakantie, dus banjerden we een beetje door de straatjes. Vanaf het gezellige plein, met de vele restaurantjes en barretjes (Leopold de Waelplaats) zagen wij een mooi terras met chique gedekte tafeltjes en mooi servies.
IMG_4031
Zonder enige voorkennis of verwachting namen bij plaats bij Divin By Sepi. De wijnkaart was meer dan uitgebreid en de hapjes vooraf waren om te smullen. Dit begon goed!
IMG_4028
De kaart bestond uit fingerfood en wat grotere gerechten, maar bij het zien van het fingerfood menu ging ik helemaal uit mijn dak. De gastvrouw vertelde ons dat het menu bestond uit gerechten vanuit verschillende culturen, streken en invloeden vanuit haar Iraanse achtergrond. Liefhebber van Kaviaar? Sepi importeert dit zelf en heeft verschillende soorten die zij serveert in haar restaurant.
IMG_4029
IMG_4037
Wij namen Falafel met kikkererwten, Iraanse wraps met basilicum, feta en dadels, gamba’s van de gril en Kobideh saté met kleine pitabroodjes. Alle gerechten werden om en om uitgeserveerd. Zo hadden we de hele avond onze tafel vol staan met lekkere hapjes. Het ene gerecht nog lekkerder en verrassender dan het ander. Wat een smaaksensatie!
IMG_4040 IMG_4035
Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen, maar vaak schieten restaurants door in het speciaal zijn of speciaal doen. Bij Divin is dit helemaal niet het geval. Alle smaken zijn puur en komen door de leuke combinaties nog meer tot hun recht. De Iraanse wrap bijvoorbeeld is een mix van een wrap met een beetje een aparte structuur, zachte kaas erin, gemixt met het zoete van dadel, het frisse van basilucum en een zoet zuur citroen raspje. Heerlijk!! Zo lekker dat ik ‘m twee keer heb besteld.
IMG_4067
Het was zulk lekker weer en we zaten zo gezellig buiten dat we na de koffie en de thee met friandises nog een kaasplankje bestelden en wat dessertwijn. Dit is ook echt een aanrader. Een tableau met heerlijke kazen die je zelf mag uitkiezen. Daar hou ik nou van!
IMG_4069
Toen ik de volgende dag in Hotel Les Nuits vertelde over onze geweldige ervaring, keek de staff mij vol verbazing aan. Wat ik niet wist, was dat Sepi in België heel erg beroemd is en sinds 3 maanden haar eigen restaurant heeft geopend. En dat wij nou juist daar zijn beland! Sepideh ‘Sepi’ Sedaghatnia blijkt naast jurylid van de beroemde programma’s “Mijn pop-up restaurant” ook nog topsommelier te zijn. Explains a lot…
IMG_4030
Divin By Sepi is een absolute aanrader. In de hippe wijk ‘t Zuid zit dit restaurant sinds een maand of 3 en met succes. Elke dag zitten ze vol, wij hadden geluk met het mooie weer dat we nog een tafeltje buiten konden krijgen, en terecht. Het eten is bijzonder, vers, lekker en niet duur. De wijnkaart is enorm, de service is perfect en het design en de ambiance krijgen een 10. Alles klopt hier.

Divin by Sepi: Verschansingstraat 5-7.
Open: do tot ma van 12u – 15u en 18u – 23u.
De wijnbar is doorlopend open van 12 tot 24u.
Dinsdag & woensdag gesloten.
IMG_4031 IMG_4034 IMG_4035 IMG_4036