Rendang Night by Benji’s

Benji’s mijn nieuwe favo hangout aan de Wibautstraat (mede door de cocos latte’s en de mega lekkere broodjes, smoothiebowls en oh shit, de courgette cake en de altijd goede service mag ik niet vergeten) start vanaf aanstaande vrijdag met iets leuks: Rendang Night.

Rendang Night by Benji’s

Benji’s is eigenlijk te leuk om alleen overdag open te zijn en dat vonden meer mensen dus kwam er een familie vergadering (ja Benji wordt gerund door vader, zoon en dochter) om eens te kijken of ze iets leuks voor de avond konden bedenken. Niet veel later werd Rendang Night by Benji geboren.

Het broodje rendang (gemaakt door de vader des huizes) is een echte hit op de kaart en er bestaat nog niet echt een zaak waar je ‘s avonds terecht kunt voor een stevig bordje rendang en een goede cocktail.

Rendang

Rendang is van oorsprong een Minangkabaus gerecht maar wordt tegenwoordig in elke warung in Indonesië (en in Maleisië) geserveerd. Er zijn wel duizenden rendang recepten te vinden maar papa Benji’s gebruikt een eeuwenoud traditioneel familierecept wat generatie op generatie wordt doorgegeven. Het belangrijkste voor een goede rendang is de boemboe mix en de kwaliteit van het vlees en precies deze combinatie is het geheim achter het recept van Benji.

De Rendang Night by Benji’s start aanstaande vrijdag (reserveer snel!) en omdat dit de eerste keer is krijg je een flinke korting. Normaal kost het rendang menu 14 euro, maar dit weekend maar de helft. En ook daar zijn wij Nederlanders dol op. De tafels worden gedekt met verschillende soorten sambal, soerendeng, satésaus en kroepoek. Alles wordt huisgemaakt en is glutenvrij dus iedereen kan komen genieten van een bordje rendang.

Het menu van Rendang Night by Benji’s

Het menu zal bestaan uit onder andere Daging boemboe rendang (beef rendang) geserveerd met: rijst, atjar, kroepoek udang en sambal goreng tempeh. Deze variant is ook extra pedis (pittig) te bestellen en er staat een vegan boemboe rendang op het menu op basis van tofu en haricotverts.

Nog plek voor een dessert? Ze hebben verse ananas met kokosijs en wie weet is er nog een stukje courgette cake over…

Je kunt nu voor aankomende vrijdag en zaterdag reserveren (020 2238787) en doe dat snel want straks zitten ze vol!